Híreinkben számos újdonságról, kertészetigép-bemutatóról és piaci információról is beszámoltunk.

Kisfülkés, avagy panorámás, az MTZ 80-as és 82-es traktorokat sokan szeretik, de ebben a rekkenő hőségben nem mindenki rajong értük. Ezen a héten az MTZ-80/82 traktorok első kisfülkésnek is hívott generációjáról és az ezt leváltó panorámafülkés kivitel megjelenéséről olvashattak.

traktor

A nyugati exportkivitelben már a fülkében jobbra helyezett sebességváltó kar és szélesebb hátsó kerekek is a felszereltség közé tartoztak – Gyári felvétel

A CLAAS TUCANO kombájncsaládot itthon már nem nagyon kell a felhasználóknak bemutatni. Az idén 10 éves széria már több generációváltáson van túl, és olyan kombájncsalád sikereit folytatja, mint a hazánkban máig jelentős darabszámban dolgozó MEGA sorozat. Kíváncsiak voltunk egy olyan gazda tapasztalataira, aki a legendás MEGA család legutolsó generációjáról CLAAS TUCANO-ra váltott.

kombájn

Tóth Ferenc és CLAAS TUCANO 440 kombájnja – fotó: Agroinform.hu

Megérkezett a Kärcher új, kommunális kisgépsorozata! Az 50 voltos technológiájú rendszer a teljesítményszintet a legoptimálisabbra emelte, alternatív energiaforrást használva működik, emissziómentes, így felhasználó- és környezetbarát is egyben.

Alacsony zajkibocsátása miatt a zajra érzékeny területeken, például lakónegyedek közelében, iskolák körül és kórházak területén is optimális a használata.

gép

A nehezen elérhető helyeken is könnyen használható az ST 400 Bp fűkasza – fotó: Kärcher Hungária Kft.

A kertészetigép-beszerzési pályázat finisében a döntések megkönnyítéséhez a rendezvényre látogató termelők az Agroker teljes géppalettáját megtekinthették munka közben. 26 gépkapcsolat 49 gépét mutatjuk be a videónkban!

kép

Az AgroKerti Party gyakorlati gépbemutatóján 26 gépkapcsolat dolgozott – fotó: Agroinform.hu

A vevői közelség, valamint a piaci jelenlét erősítése érdekében a Väderstad regionális értékesítési együttműködést indít a John Deere kereskedői hálózatára építve Oroszországban és Ukrajnában, ami az jelenti, hogy mindkét gyártó termékeit ugyanazok a forgalmazók értékesítik majd.

gép

Az együttműködés kizárólag az értékesítésre vonatkozik – fotó: Väderstad Kft.

Trike, lefordítva tricikli. Ezzel a szóval lehet leginkább jellemezni ezt a különleges kialakítású traktort, ami a napokban legurult a Ploeger cég gyártósoráról – írja az Agriland. A Ploeger AT4103-asa összkerékkormányzást, optimális súlyelosztást és könnyű kezelhetőséget ígér a gyártó szerint. Küldetését tekintve nagyobb távolságok leküzdésére szánták, és főként trágyaszórók és tartálykocsik vontatására a legalkalmasabb.

traktor

Furcsa kiállású, de a tervezők szerint rendkívül könnyű vezetni – fotó: Agriland.ie