Az AGCO-AMITY JV LLC. (AAJV) 2011 óta gyártja és forgalmazza a Will-Rich, a Wishek és a Concord márkájú munkagépeket. Széles termékskálával rendelkezik a szántóföldi kultivátorok, a tárcsás boronák, valamint a gabonavetőgépek szegmensében.

Az akvizíció azt a hosszútávú ambíciónkat testesíti meg, amelynek lényege az észak-amerikai piacon való terjeszkedés. Az AAJV erős piaci pozícióval, valamint olyan portfólióval rendelkezik, amely lehetőséget teremt számunkra, egy még teljesebb termékkínálattal való megjelenésre Észak-Amerikában – mondta Mats Baverud, a Väderstad elnök-igazgatója.

Az AAJV 110 alkalmazottal 30 000 m2-nyi nyártói bázison termel, ezenkívül alkatrész, valamint kutatás-fejlesztési egységgel is rendelkezik Wahpetonban.

A talajművelés és a vetés gépesítése terén egyik vezető vállalat, a Väderstad 100%-ban felvásárolta az amerikai AGCO-AMITY JV LLC.-t.

Úgy látjuk, hogy a vállalat felvásárlásnak köszönhetően, megvethetjük lábunkat az Egyesült Államok területén is, hiszen nem titkolt jövőképünk, hogy világpiaci szereplővé váljunk a jövőben –mondta Henrik Gilstring üzletfejlesztési igazgató, a Väderstad egyik tulajdonosa.

Az észak-dakotai Wahpetonon kívül Will-Rich márkanév alatt is ismert AAJV a jövőben a Väderstad vállalatcsoport részét képezi Väderstad Inc. név alatt. A Väderstad Inc. ügyvezető igazgatójának Jason Strobbet választották, aki emellett az Észak-Amerikai piac értékesítési és kereskedelmi igazgatója is.

Väderstad

A Väderstad piacvezető szerepet kíván elérni a talajművelés és a vetéstechnológia terén – Fotó: vaderstad.com

A családi tulajdonban lévő Väderstadnál 2020-ban 1550 munkavállaló dolgozott és a vállalat éves árbevétele elérte a 410 millió USA dollárt.