A Carraro márkanév méltán híres a gazdálkodók körében, hiszen a vállalat közel hatvan éve foglalkozik traktorgyártással – valamint más erőgépgyártóknak történő alkatrész-beszállítással.

A Carraro traktorokat gyakorlati géppróbán is bemutatta a Meződepó divízió, amely kizárólagos hazai forgalmazóként kínálja ezeket a tradicionális erőgépeket az ültetvényes gazdálkodók számára. Az olasz kertészeti gépek szakértőjeként ismert Meződepó, a munkagép-palettájáról is látványos, színes bemutatót hozott el a vendéglátó KOCH Borászatba. A gyakorlati gépbemutatón egy Carraro Agricube V75-ös, fülkés speciális ültetvénytraktor dolgozott egy Arrizza soraljművelő munkagéppel, amely sokoldalú kihasználhatóságát is bizonyította. Gyors és egyszerű átszerelés után tárcsás művelőelemmel és kapás soraljművelőként is kíméletes, látványosan hatékony munkát végzett.

Az Arrizza munkagépek Olaszország első számú ültetvényes eszközeinek számítanak, hiszen 30 szőlősgazdából 21 ezt a márkát választja Olaszországban. A gyártó a mai napig a saját szőlőültetvényén teszteli professzionális sor- és sorközművelő munkagépeit.

A gyakorlati géppróbán bemutatott Arrizza eszközökön kívül, Selvatico INOX-rozsdamentes tartállyal szerelt, élelmiszerszállítási minősítéssel rendelkező pótkocsik és Campagnola elektromos, valamint mechanikus kéziszerszámok közül is válogathattak az érdeklődők.

Most kanyarodjunk vissza az erőgépekhez!

"Carraro traktort szeretnék! Milyen kínálatból választhatok?"

A Meződepó divíziónak köszönhetően a Carraro traktorok teljes termékpalettája elérhető Magyarországon – ami azt jelenti, hogy a termelők 90-féle kivitelből választhatják ki a gazdaságukhoz illeszkedő legoptimálisabb erőgépet. A Carraro kínálata olyan speciális paraméterekkel szolgál, amelyeknek köszönhetően joggal szolgált rá az olasz gyártó az "ültetvények specialistája" elnevezésre.

Carraro erőgépek választéka 1,1 métertől 2,4 méteres szélességig terjed

Az új motor és a részecskeszűrő orrkúp alatti elhelyezés egyértelműen mutatja az új Carraro traktorok fő erősségét, nevezetesen a kompaktságot, amelyet a gyümölcsöskertek gazdái is nagyban értékelnek.

Az új megoldást a Carraro mérnökei fejlesztették ki azért, hogy az új emissziós előírásoknak megfelelően úgy tudják elhelyezni a dízel részecskeszűrőt az orrkúpon kívül, hogy az ne zavarja a kezelőt a kilátásban. Ez a műszaki megoldás megfelel mind a gazdák által támasztott igényeknek, mind az emissziós előírásoknak, miközben a Carraro traktorokat egyedivé teszik a piacon.

A Vigneto Largo modell a szőlőskertek traktora, full opciós változata már 1,35 m nyomtávtól elérhető, de az új sorozat konfigurálhatósága széles körű igényeknek tud megfelelni.

traktor

Az új modellek legfőbb fejlesztését a Vigneto Largo Basso modell mutatja be a speciálisan ívelt fülkéjével, amely lehetővé teszi, hogy alacsony gyümölcsösökben is biztonságosan és kényelmesen lehessen dolgozni.

traktor

A Vigneto modell 1,1 méteres minimális szélességétől a Frutteto Largo akár 2,4 méteres szélességéig különböző motor- és váltókombinációkkal rendelhető.

 

traktor

 

Meződepó divízió kínálatában a kertészeti és szőlészeti munkákhoz teljeskörű munkagép-kínálatot találnak a gazdálkodók.