A 8R traktorsorozat fejlesztéseiről előző cikkünkben számoltunk be. Most bemutatjuk a szintén megújuló John Deere 7R szériát. Az erőgép-széria teljesítményhatára a 330 LE névleges teljesítményű taggal bővült fölfelé. A továbbra is öt tagból álló szériában már nem a 230 lóerős modelltől kezdődik a széria kínálata, hanem ezt elhagyva a következő a modellsor: 7R250; 7R270; 7R290; 7R310 és az új tagként csatlakozó 7R330.

Az új 7R-nél akkorát nem változott az motorháztető dízájnja, mint a új generációs 8R sorozatnál – fotó: deere.com

A 8R-nél tapasztalt merészebb külső formai változás, a 7R-t annyira nem érintette, bár így is jól megkülönböztethető az új generáció. Az megújult 7R szériában az erőátvitelért – rendeléstől függően – a fokozatmentes AutoPowr vagy a mechanikus e23 sebességváltó a felelős. Az új CommandPRO joystick opcionálisan azoknál a modelleknél kerül alkalmazásra, amelyek a fokozatmentes AutoPowr váltóval vannak szerelve.

A 8R új szériájához hasonlóan, a 7R is teljesen új kialakítású fülkét kapott, amelyben csúcsminőségű maximális kényelmet biztosító vezetőülés fogadja a kezelőt: bőrkárpitozással, fűtéssel, aktív légkeringéssel, két üzemmódú masszázs funkcióval, valamint különféle elektromos és pneumatikus beállítási lehetőséggel. A továbbfejlesztett Active Seat II ülésfelfüggesztés még jobb reakciót nyújt és tovább csökkentek a függőleges káros lengések az első generációs rendszerhez képest.

A beépített hűtőszekrény kapacitása megduplázódott, így már 11 literes térfogatú. Nem feledkeztek meg azokról sem, akik szeretnek zenét hallgatni a hosszú munkanapok alatt. A 6.1-es mélysugárzóval ellátott hangrendszer koncertterem hangzású zenei élményt nyújt, míg a 6.5 in DAB + érintőképernyős rádió csúcstechnológiájú információs és szórakoztató funkciókat kínál és együttműködik az Apple CarPlay-val.

A felhasználói visszajelzések alapján további fejlesztéseket hajtottak végre a fülkén. Szélesebb lett az ajtóbejárat és alacsonyabbra került az ajtófogantyú. Áthelyezték a fülke alá a légkondicionáló rendszert, ezzel emeltek a fülke magasságán és csökkentették a zajszintjét úgy, hogy mindeközben a hűtési és fűtési kapacitás, illetve hatásfok majdnem megduplázódott.

Az új 7R megrendelői kétféle erőátvitel közül választhatnak – fotó: deere.com

Az AutoTrac automatikus kormányzási rendszert, beleértve az opcionálisan elérhető StarFire 6000 integrált műholdas vevőkészüléket, tovább optimalizálták. A vezeték nélküli adatátvitelt a John Deere Operations Centerbe öt évig ingyenesen biztosítják a csatlakozási csomag kiválasztásakor. A terepi határok, az irányvonalak és a beállítási adatok, valamint a terméstervezés és a dokumentáció mind gyorsan és biztonságosan kezelhetők ezen a web-alapú platformon.

A 8R új szériájához hasonlóan, a 7R is teljesen új kialakítású fülkét kapott – fotó: deere.com

Az új funkció az AutoSetup, lehetővé teszi az egyes munkákhoz szükséges adatok: a területek, a gép és munkaeszköz adatainak közvetlen letöltését a traktorba. Ez jelentősen leegyszerűsíti a folyamatot, és a traktor sokkal gyorsabban használható a szántóföldön, miközben kiküszöböli a helytelen beállítás lehetőségét. Természetesen az új 7R traktorok is rendelhetők a JDLink™ Dashboard távfelügyeleti rendszerrel is.