2024. január 19-én megnyitotta Magyarország első, speciális kialakítású, digitális megoldásokkal felszerelt prémium Mercedes-Benz kishaszongépjármű központját (Van Professional Centerét) Fóton a Jász-Plasztik Autócentrum Kft. (JP Auto).

Az új szalonban nemcsak a Mercedes-Benz valamennyi kishaszongépjármű modellje érhető el, hanem speciális, testreszabott felépítményezési megoldások is.

Mercedes-Benz kishaszongépjármű központ

Mercedes-Benz kishaszongépjármű központ – fotó: Mercedes-Benz Hungária Kft.

A JP Auto új Mercedes-Benz kishaszongépjármű központja Budapest keleti kapujában található, és mind kivitelezésében, mind szolgáltatásaiban méltó képviselője a Mercedes-Benz márkának.

A teljes komplexum 1950 négyzetméteres, a bemutatóterem mellett magában foglalja a munkafelvételt és az irodákat is. Maga a bemutatótér több, mint 780 négyzetméteres és az ügyfelek akár 9 kiállított kishaszonjárművet tekinthetnek meg fizikai valójukban. (Emellett változó számban, kültéren is kiállításra kerülnek járművek.)

Az impozáns méreteknek köszönhetően az épület egyik említésre méltó adottsága, hogy az átadó egység beltéri, így az ügyfél már az épületen belül is átveheti az új kishaszonjárművét. Továbbá az épületben immár dedikált haszonjármű szerviz állások várják az ügyfeleket.

bemutatótér

A bemutatótér több, mint 780 négyzetméteres és az ügyfelek akár 9 kiállított kishaszonjárművet tekinthetnek meg fizikai valójukban – fotó: Mercedes-Benz Hungária Kft.


Az új létesítmény egyedülálló a méretében, emellett az autóvásárlás élményét is új szintre emeli. Újszerű és inspiráló élményben lehet része az ügyfeleknek a vásárlást megelőzően a digitális konzultációs szobákban. Itt a jármű konfigurálás mellett lehetőség nyílik az elektromos modellek töltési megoldásainak kézzel fogható bemutatására is; ehhez többféle töltő típus is rendelkezésre áll.

A digitális konzultációs szobák fontos mérföldkövet jelentenek a vállalat globális stratégiai célkitűzéseinek megvalósulásában, melyek szerint 2025-re az értékesítés 20%-a az online térben zajlik.

A Professional Van Center speciális felépítmények bemutatására és konfigurálására is alkalmas (iskolabuszok, speciális platós felépítmények, szervizkocsik, csomagszállító felépítmények, lakóautó kivitelek), továbbá használt kishaszonjármű értékesítés is a portfolió része.

A létesítmény kialakítása során a Mercedes-Benz környezettudatos szerepvállalásának megfelelően a fenntarthatósági szempontok is kiemelt fontosságúak voltak. A világítás és a fűtés korszerű; szalon és szerviz oldalon LED-es világítás üzemel, jelenlét érzékelésssel, míg a fűtést hőszivattyús rendszer biztosítja, plusz hűtő/fűtő klíma rásegítéssel, optimalizálva a szalon hőmérsékletét.

bemutatótér

A világítás és a fűtés korszerű; szalon és szerviz oldalon LED-es világítás üzemel – fotó: Mercedes-Benz Hungária Kft.

A JP Auto 2023-ban új személyautó szalont is nyitott Fóton. Természetesen szalonban is van lehetőség haszonjárművek kiállítására, de a modern luxus ott elsősorban személygépkocsi fókuszú, itt tehát korlátozott a kiállítható haszonjárművek száma és köre, ezért is van jelentősége a Professional Van Center kialakításának.

A Van üzletág jelentős növekedésen megy keresztül, Magyarországon különösképp, így a JP Auto a régi épület hasznosítására – több ötlet megfontolását követően – a Van Centert tartotta a leginkább integrálhatónak, ahol a haszonjárművek bemutatása és értékesítése a legmagasabb színvonalon történhet, 100% haszonjármű fókusszal.

Ez a dedikált környezet a haszonjármű ügyfelekhez is közelebb áll, lényegesen nagyobb termékpaletta megismerése mellett tudnak vásárolni, úgy, hogy az ahhoz kapcsolódó kiegészítők és szolgáltatások is bőséges teret kapnak.