A finnországi ELHO a 2022. évre több új fejlesztésű gépet mutatott be. A skandináv gyártó fő profilja a magas minőségű takarmány előállítását biztosító szálastakarmány-betakarító, -kezelő gépek és a mezőgazdasági területek hatékony karbantartására szolgáló gépek gyártása.

Kaszák

VC széria

Az ELHO már több éve folyamatosan cseréli hátsó függesztésű kaszáit az új, VC függesztőszerkezettel szereltekre. Az új függesztőszerkezet lehetővé teszi a vágórész 120 fokos szállítási pozícióját, így az egyenletesebb teherelosztás miatt, kisebb tömegű traktorokkal is biztonságosabb a gépek szállítása.

A kaszák továbbra is az ELHO hidro-pneumatikus tehermentesítésével szereltek, ami kiváló talajkövetést, kisebb talajterhelést, nagyobb munkasebességet és tiszta takarmányt biztosít.

Az ELHO az alábbi kivitelekben kínálja hátsó függesztésű kaszáit: NK2800VC, NK3300VC – szársértő nélkülNM2400VC, NM2800VC, NM3200VC – ütőujjas vagy gumihengeres szársértővel.

NK9100

Az új, 3,3 m munkaszélességű vágórészekkel szerelt kasza megtartotta az előd-modell (NK9000D) kiváló kezelési és munkahatékonysági tulajdonságait, nagyobb területteljesítmény mellett.

Az NK9100 – mint az ELHO összes kaszája – hidro-pneumatikus tehermentesítéssel szerelt, ami biztosítja az egyenletes és pontos talajkövetést, a kis talajterhelést, és a tiszta vágást még nagy munkasebesség mellett is. Az automata visszatérítésű hidraulikus ütközésbiztosítás gondoskodik a gép hatékony védelméről. A gép alapkivitelben egyenletes és szellős szőnyegrendet képez, az opciós rendterelő tárcsákkal lehetőség van szűkített rend képzésére is.

NK10700SF

Az ELHO NK10700 SF pillangókaszája kiválóan alkalmas nagy területek kaszálására, kényelmes és egyszerű kezeléssel, kiemelkedő minőségű takarmányminőséggel!

A gép munkaszélessége 9,6-10,7 m között állítható.

Az ELHO Sideflow csigás rendösszesítővel szerelt géppel a kaszált terményt elhelyezheti egy összesített renden, vagy a vágóegységek fedeleinek nyitásával két terített rendet is képezhet. A csigás rendszer nagy anyagáram hatékony továbbítására alkalmas, emellett egyenletes, jól silózható rendet képez.

Túlterhelés esetén a fedelek automatikus nyitása és a hajtásban elhelyezett nyíró-biztosító elemek hatékonyan védik a mechanikus elemeket a sérülésektől. Az ELHO Opus elektronikus kezelőegységgel a gép működtetése rendkívül egyszerű és pontosan a felhasználó igényeihez igazítható. Például: ívmenetek kaszálásakor, az Opus a gépen levő GPS adatai alapján, automatikusan állítja a jobb vagy bal oldali vágóegységeket (vagy mindkettőt) a tökéletes átfedés érdekében.

Fordulóknál a frontegység egy gombnyomással kiemelhető vagy leengedhető, és a GPS jelek alapján az Opus a hátsó egységeket ugyanabban a vonalban emeli ki vagy engedi le. Szintén az Opus egységgel állíthatja be a gép munkaszélességét 9,6-10,7 m között.

A gép vágóegységei egymástól függetlenül is kiemelhetők.

A 10700D SF az ELHO díjnyertes hidro-pneumatikus tehermentesítő rendszerének (HydroBalance) továbbfejlesztett változatával, az AutoBalance rendszerrel szerelt. Az Opus-on keresztül a rendszer automatikusan állítja a vágóegységek tehermentesítését a területi viszonyoknak és a haladási sebességnek megfelelően. Ennek a rendszernek köszönhetően nagy betakarítási sebesség érhető el, kisebb fogyasztás és talajterhelés, valamint tisztább takarmány mellett. A gép az ELHO HydroActive ütközésbiztosító rendszerével szerelt.

Akadály esetén a vágórész elmozdul hátrafelé és ezzel egy időben a rendszer kiemeli, majd az akadályon átjutva automatikusan visszaáll munkahelyzetbe. Az Opus egység emellett folyamatosan ellenőrzi a fő hajtás egységek hőmérsékletét és figyelmezteti a kezelőt ha rendellenes túlmelegedést észlel.

ELHO NK10700 SF pillangókasza

ELHO NK10700 SF pillangókasza – fotó: AGROWOLF Kft.

Rézsűzúzók

Az ELHO kalapácskéses és láncos rézsűzúzóit skandináviai felhasználási körülmények közé tervezték. Ezek a professzionális gépek kiválóan alkalmasak mezőgazdasági területek, földszélek, csatornák, mezőgazdasági vagy erdészeti utak tisztítására, karbantartására.

Tornado 470

tornado 470 rézsűzúzó

Az ELHO láncos zúzói elsősorban köves és tuskós területek hatékony tisztítására alkalmasak, vagy olyan mezőgazdasági és erdészeti területeken, ahol a zúzalék minősége nem különösebben fontos tényező. Az új fejlesztésű Tornado 470 nagy kihelyezhetőségével – 4,7 m – és munkaszélességével – 1,8 m – biztonságos és hatékony munkavégzést garantál nehezebben megközelíthető területeken is. A hidraulikusan állítható gémszerkezet és zúzófej -38 és +90 fok közötti munkavégzést tesz lehetővé.

Tornado 470 - hidraulikus ütközésbiztosítás

A gép hidraulikus ütközésbiztosítással kerül forgalomba – fotó: AGROWOLF Kft.

Kőgyűjtő gépek

Bár az ELHO csak 2015-ben mutatta be a SCORPIO550 kőgyűjtő gépét, ez a modell napjainkra a gyártó legnagyobb darabszámban értékesített gépe lett. A világ számos országában – és bizonyos területeken Magyarországon is – komoly, visszatérő problémát jelentenek a termőföldeken levő kisebb-nagyobb kövek által a gépekben vagy a terméskiesésben okozott károk.

A Scorpio 550 5,5 m munkaszélességgel, teljesen hidraulikus meghajtással (85 l/perc olajigény), 25-400 mm nagyságú kövek hatékony felszedésére alkalmas. A gyűjtőtartály térfogata 2 m3, 2,7 m ürítési magassággal.

SCORPIO 710

A SCORPIO710 a megnövelt – 7,1 m – munkaszélességgel még nagyobb hatékonyságot biztosít. A gép vezérlése az ELHO Opus elektronikus kezelőpanellel végezhető.

Scorpio 710 kőhordó gép

SCORPIO SF

Azon piacok (pl:USA, Kanada, Ausztrália) részére, ahol valóban nagy területeket, több száz vagy ezer hektárt kell hatékonyan kőmentesíteni, fejlesztette ki az ELHO az SF, kihordószalagos verziót. A tartályürítés elhagyásával a munkavégzés folyamatos lehet, ami nagy területeken jelentősen növeli a gazdaságosságot és a hatékonyságot.

AZ ELHO gépeiről kérdezze szakértőnket: +36 20 3333 444

Látogasson el weboldalunkra is: www.elho.hu

ELHO-logo

AGROWOLF Kft.
5000, Szolnok, Thököly út 90.
8291, Nagyvázsony, Vásár-tér u. 13.
E-mail: agrowolf@invitel.hu