A mezőgazdasági teleszkópos rakodók olyan anyagmozgató gépek, amelyek képesek biztosítani és növelni a gazdaság termelékenységét. Teljesítmény, kényelem, technológia, valamint maximális testreszabhatóság; ezen kulcsszavak jellemzik a Faresin Industries teleszkópos rakodógépeit.

Faresin

Teljesítmény, kényelem és maximális testreszabhatóság

A Készenlét Zrt. által kínált modellek 6-11 méteres gémhosszal és 2,6-7 tonnás teherbírással rendelkeznek, így  bármely munkára bevethetők. A VPS és VPSe (elektronikusan vezérelt erőrendszer) modellek egy hatékony fokozatmentes erőátvitellel szereltek, amelyek elektronikus szabályzással biztosítják az optimális erőt és sebességet minden munkakörülmény között.

A teleszkópos termékcsalád újításai kényelmesebbé és hatékonyabbá teszik a gépeket, hogy változó körülmények között is alkalmasak legyenek a munkára.

Csak néhány tulajdonság, amiért érdemes a Faresin rakodók mellett letenni a voksot:

• Alacsonyabb fogyasztás
• Optimális mozgathatóság
• Csökkentett munkaidő ciklusok
• Többszörös alkalmazás
• Emelési magasság 6-11 méterig, maximális teherbírás 2,6 tól 7 tonnáig.
• Magas színvonalú beszállítók: hogy garantálni tudjuk a legjobb minőséget, a Faresin teleszkópos rakodógépekhez, valamit takarmánykeverő-kiosztó kocsikhoz a piac lejobb beszállítóit választottuk. A magas minőségi előírások érdekében minősített beszállítókat választottunk.

rakodó

Emelési magasság 6-11 méterig, maximális teherbírás 2,6 tól 7 tonnáig

Faresin rakodógép-modellek

SMALL RANGE 6.26 – konfiguráció: CLASSIC 52

• Maximum teherbírás: 2,6 t
• Maximum emelési magasság: 6 m

A Small Range 6.26 teleszkópos rakodógép a legalkalmasabb modell az olyan helyzetekre, ahol a létesítmények és a munkakörnyezet korlátozott hellyel rendelkezik. 1,93 m-es magasságával és 2 méteres szélességével mindenféle kompromisszum és teljesítményvesztés nélkül, szűk helyeken is nagyszerű teljesítményt nyújt. Az 51,7 kW-os 4F Yanmar motor megfelelő teljesítményt nyújt a rakodási műveletekhez.

COMPACT RANGE 7.30C / 9.30C – konfiguráció: CLASSIC 55 / CLASSIC 75 /  HLS 55 / HLS 74/ VPS 100

• Maximum teherbírás: 3 t
• Maximum emelési magasság: 7 m – 9 m

A Compact Range – csökkentett méretének köszönhetően – lehetővé teszi, hogy Ön rendkívül kis helyeken dolgozhasson és 7 -9 méteres magasságokig érjen el, méghozzá maximális 3000 kg teherbírással.

rakodógép

A Compact Range rakodógéppel kis helyen is dolgozhat

MIDDLE RANGE 7.30E / 7.35 / 7.45 / 8.40 / 9.30 / 11.35 – konfiguráció: CLASSIC 55 / CLASSIC 74 6 HLS 74 / VPSe 100

• Maximum teherbírás: 3 t – 4,5 t
• Maximum emelési magasság: 7 m – 11 m

A Middle Range 24 konfigurációval rendelkezik, ezek közül bármelyik modell ideális olyan közepes és nagy mezőgazdasági vállalatok számára, amelyek olyan gépet keresnek, ami egyszerre nyújt megtakarítást és nagy teljesítményt a Faresin új fejlesztéseinek köszönhetően.

HEAVY DUTY 9.60 / 9.70 / 10.65 – konfiguráció: CLASSIC 74 / HLS 74 / VPSe 100

• Maximum teherbírás: 6 t – 7 t
• Maximum emelési magasság: 9 m – 10 m

A Heavy Duty range 3 új modellje teljesítményt, pontosságot és kontrollt kínál Önnek. Különböző erőátviteli típusokkal, 40 km/h maximális sebességgel, a HLS 74 és VPSe 100 konfigurációkban, 4 vezetési móddal elérhető. Nagy kapacitás a rakodási feladatokhoz anélkül, hogy lemondanánk a megszokott gépi teljesítményről.

rakodógép

Faresin Heavy Duty a nagyobb rakodási munkákhoz

Kabin: kényelem, láthatóság és ergonómia – így a munka könnyűvé és produktívvá válik

A Queen Cab kabint úgy alakították ki, hogy maximális kényelmet és láthatóságot biztosítson. A kényelmi funkciók közé tartoznak többe között a vezető magasságához állítható, anatómiai ülések, az állítható kormánykerék és a palacktartó is. A gépkezelő az év bármelyik napján kellemes körülmények között dolgozhat: a légkondicionáló, a fűtési és szellőztetőrendszer segítsével könnyedén be tudja állítani a kabin hőmérsékletét az igényeinek megfelelően.

rakodógép kiemelkedő manőverező képességét az új kezelőpanel, valamint az intuitív, többfunkciós, színes LCD kijelző biztosítja. Az új joystickkal a gém milliméteres pontossággal vezérelhető, a gép iránya kényelmesen szabályozható.

kabin

Queen Cab

A kabin kialakítása 360°-os kilátást biztosít, a tükröződés mentes üvegeknek köszönhetően az átláthatóság 20%-kal javult a régebbi modellekhez képest. Az egész munkaterületre nagyszerű kilátást biztosít a nagy üvegfelület és az első szélvédő. A gép jobb oldalán található tükör lehetővé teszi, hogy még a hátul alig látható sarkokat is felügyelhesse a kezelő. A munkavégzést az elöl és hátul felszerelt, nagy fényerejű LED munkalámpák is segítik.

Motor – teljesítmény és megbízhatóság

• A fogyasztás 20%-kal csökkent
• Optimális hozzáférhetőség a motorhoz a karbantartáshoz és ellenőrzéshez
• TIER 4F / STAGE IV motorok

A Deutz közös nyomócsöves befecskendezésű TIER 4F /STAGE IV négyhengeres motorjai kiváló teljesítményt nyújtanak és alacsony üzemanyag-fogyasztást biztosítanak minden rakodási és kezelési folyamat közben. A motor hosszirányú elrendezése lehetővé teszi az optimális megközelítését karbantartás és ellenőrzések esetén, és nagyszerű stabilitást biztosít a gépnek. A légszűrő por-elszívó rendszerrel és ciklonos előszűrővel van ellátva, hogy jelentősen növelje a karbantartások közt eltelt időt.

Az utolsó generációs Stage IV motorok 55 kW-tól a DOV-val és 75 kW -tól 100 kW -ig DOC+SCR-el, különböző motorméretekben, minden igényhez optimalizálva elérhetőek.

motor

TIER 4F / STAGE IV motor

Meghajtás: nagyobb megbízhatóság, nagyobb termelékenység

A Bosch Rexroth-tal együttműködve, a VPSe folyamatosan változó sebességváltó két hidrosztatikus motorral, amelyhez automatikus kettős sebességváltó kapcsolódik. A teljes átviteli rendszert egy elektronikus vezérlő egység kezeli, amely minden üzemeltetési körülmény esetén maximális teljesítményt biztosít a kezelőnek. A kiváló vezetési teljesítmény révén az átvitel meggyőző, lehetővé teszi a kényes és rendkívül pontos vezetést minden sebességnél.

• Egyfokozatú hidrosztatikus átvitel: egyfokozatú sebességváltó, amely lehetővé teszi a 0 és 30 km/h közötti sebességet, könnyű munkaeszköz kezelést a munkaterületeken.

• Hidrosztatikus sebességváltó mechanikus sebességváltóval: 2 mechanikus sebességfokozat lehetővé teszi a 40 km/h sebesség elérését, és számos sebességtartományt kínál mindegyik munkához.

• Speciális sebességváltó a Heavy Duty változathoz: ez a mechanikus sebességváltóval és 4 vezetési móddal rendelkező hidrosztatikus sebességváltó minden működési körülménynél alkalmas: 40 km/h-os maximális közúti sebességtől kezdve, nagyméretű lapátok használatáig.

• Teljes vezérlés: fékpedálba beépített Inching funkció az összes változatnál szabványos, így még a finomabb kezelési műveletekhez is teljes körű vezérlést tesz lehetővé.

4 kerék kormányzás a maximális manőverezhetőségért és a csökkentett fordulási sugárért

• 4 kerék meghajtás + 3 kormányzási mód
• 2 elülső kormányzott kerék a biztos úttartásért
• 4 kerék kormányzás a manőverezésre korlátozott helyeken
• Oldalazó kormányzás, oldalirányú megközelítésekhez, manőverekhez

kormányzás

Intelligens hidraulika – a magas teljesítmény garantált

A Compact, Middle és Heavy Duty sorozatok az LS rendszerű változatokban az új regeneratív rendszertechnológiát alkalmazzák. Ez a technológia visszanyeri a gémemelő henger nem táplált kamrájából kilépő olajat, hogy növelje a kapacitást és így a szögsebességet.

Ez jelentősen, akár 60%-kal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és a ciklusidőt azokhoz a gépekhez képest, melyek nem rendelkeznek ezzel a technológiával.

EcoFast szelep, kizárólag a Faresinnél

Az EcoFast újrahasznosító szelep lehetővé teszi, hogy a gém nagy sebességgel működjön a dízelmotor minimális fordulatszámánál is, üzemanyag-megtakarítást és csökkentett munkamegszakítási időt biztosítva (az LS szivattyúval ellátott Compact és Middle változatok esetén).

A Lassú Mozgás funkcióval az Ecofast szelep lassítja a gémet a túlpörgésgátló rendszer a BLC (Csapódásmentes Vezérlés) funkcióval előriasztási helyzetbe állításával, így biztosítja a rázkódás tompítását a gém hirtelen megállása esetén.

A Gém Sebesség Vezérlés (opcionális) funkció növeli az érzékenységet és pontosságot biztosít a különböző munkatípusoktól függően, köszönhetően a gémmozgások beállításának, mely a kabinban lévő potenciométerrel lehetséges.

A Gém Rugózás (opcionális) funkció növeli a kényelmet és a biztonságot a teherrel történő közúti szállítások során.

Manőver és biztonságos precizitás

Az oldalirányú kiegyenlítő arányos vezérlési funkció biztosítja a maximális emelési kapacitást és biztonságot minden típusú talajon. Ez a funkció standard a Heavy Duty változatnál.

Faresin

Változó áramlási szivattyú terhelésérzékelő elosztóval a hidraulikus kapacitás növelése és a ciklusidő csökkentése érdekében

Alváz és gém – rendkívüli szilárdság

• Automata robot rendszer által készített, speciális hegesztett acél gém
• Erős, S355-ös acélból készült alváz
• Tartósság még a legszélsőségesebb munkakörülmények között is
• 155 °-os billentés Small és Compact változatnál: a kategóriájában a legjobb
• Belső hidraulikus csövek
• Könnyű karbantartás

A Faresin teleszkópos rakodógépek új, egységes blokkvázszerkezete alacsony súlypontot biztosít a nagyobb stabilitás érdekében. Moduláris szerkezete különösen magas torziós ellenállást és optimális stabilitást biztosít minden körülmények között. A teleszkópos gém Domex S420 acélból készült, amely a váz alsó részén csuklósan van rögzítve: ez biztosítja a kiváló láthatóságot a rakodási műveletek során, és jobb tömegeloszlást eredményez.

Értékesítés utáni támogatás

A Készenlét Zrt. gyors és megbízható támogatást nyújt ügyfeleinek, az év 365 napján, 24 órában, bárhol is legyenek. Az Ön igényei szerint és az Ön Faresin gépéhez szabva megtalál minden eredeti Faresin alkatrészt és kiegészítőt, amire szüksége van – a tartalékalkatrészektől kezdve a kiváló minőségű felszerelésekig és kiegészítőkig. Az SPM Spare Parts Management (Pótalkatrészek Kezelése) online katalógusban az eredeti pótalkatrészekre vonatkozó összes információ megtalálható a Faresin gép optimális működéséhez, bármilyen nyelven.

A gépparkját figyelemmel kísérheti a WSP, Garancia Rendszer Programmal. Az eszköz gyors és könnyen használható.

4.0 Technológia teleszkópos rakodógépekhez és takarmánykeverő-kiosztó kocsikhoz

A Faresin Farmatics egy teljes körű megoldás, amely a hardver, a SIM és a webes alkalmazás segítségével képes a szerveradat-kezelésre, amellyel távolról ellenőrizheti a keverőkocsik és a teleszkópos rakodókocsik működését és teljesítményét.

A "Dealer Service" segítségével a Faresin Farmatics alkalmazás biztosítja a gépjármű támogatásának, karbantartásának és jótállásának kezelését: részletes jelentések alapján az ügyfél megtekintheti járműparkja egészségi állapotát, ellenőrizve az egyes járművek fogyasztását és termelékenységét.

A Faresin Farmatics lehetővé teszi mind a motor, mind a gép riasztásainak megfigyelését, a gép helyzetének felismerését és a gép mozgási területének meghatározását (geofence), így megakadályozható, hogy a jármű nem biztonságos területre kerüljön, és általa kiszűrhetők a lehetséges behatolások.

A Farmatics alkalmazás testreszabható a termék életciklusának követésére és segítségnyújtási problémákkal kapcsolatos információk fogadására, például a riasztásokról való jelentéskészítésre, a fő gépparaméterek, a gép használatának ideje és a hiba diagnózisra vonatkozó adatok valós idejű megjelenítésére.

Forduljon a Készenlét Zrt.-hez bizalommal a Faresin gépekkel kapcsolatban!

Készenlét Zrt.

8500 Pápa, Mozsár u. 14. 
Tel: +36/89/510-180
Termékreferens: Martonfalvi Csaba
E-mail: martonfalvi.csaba@keszenlet.hu
Tel: +36/30/385-75-82
Web: www.keszenlet.hu