Manapság az elektromos hajtásrendszer nem csak az autózás világában terjed, hiszen egyre több tiszta üzemű kétkerekűt is látunk, melyeknek a hangtalanság mellett számos előnye van. A Citiwell modern és környezetbarát közlekedést biztosít, legyen szó munkába járásról, vagy csak a telephelyen belüli séta, vagy kerékpározás helyettesítéséről, mert ha jobban belegondolunk nap végén a lépésszámláló tud ám meglepetéseket okozni.

A Citiwell három típust kínál: Fantasy, Cruise és S1. Méretükben és stílusukban van eltérés, de felszereltségüket tekintve mindhárom típus meglepő „túlkínálatról” tesz bizonyságot.

A videóban jól látszik az egyszerű kezelhetőség, és a meglepő tempó – videó: Agroinform.hu

Az elektromos robogók a kor követelményeinek megfelelő dizájnt kaptak, és rendkívül könnyen vezethetők. Károsanyag kibocsátásuk nulla, és emellett teljes csendben működnek, a Bosch (3000W) kefe nélküli agymotor pedig kiváló gyorsulást és kapaszkodó képességet biztosít.

elektromos robogó

Az elektromos robogók könnyen vezethetők, károsanyag kibocsátásuk pedig nulla – fotó: Agroinform.hu

Vásárláskor mindig fontos szempont a berendezésekre vonatkozó garancia. A Citiwell esetében ez 1 év robogó, és 1 év akkumulátorra vonatkozó garanciát jelent, kivétel ez alól a Samsung cellák alkotta lítium akkumulátorok, amelyekre 2 év garancia jár. Jobb kezünknél található egy több állásos kapcsoló, mely az ideális sebességtartomány kiválasztására szolgál, a biztonságról és rövid fékutakról pedig tárcsafék gondoskodik.

robogó

Látványos parkolás Citiwell módra – fotó: Agroinform.hu

Sokak számára meglepetés a beépített riasztó, ami eltolás elleni védelemmel is kiegészül, vagyis ha illetéktelen személy próbálja elvinni robogónkat, akkor a villanymotor ellenkező irányba kezd el hajtani, megakadályozva ezzel az eltolást. Ráadásul egy ingyenesen letölthető applikáción keresztül, többek között kulcs nélküli indítást, és a riasztó funkciókat is elérhetjük és programozhatjuk. Mivel manapság mindenki kezében ott az okos telefon, így egy USB töltő portot is kapott a Citiwell, hogy akár menet közben is tudjuk tölteni mobilunkat.

robogó

Ezeket a robogókat nem könnyű ellopni: a beépített riasztó eltolás elleni védelemmel is kiegészül – fotó: Agroinform.hu

A műszerfal könnyen áttekinthető és számos visszajelzést ad (sebesség, akkumulátor töltöttségi szintje, világítás, irányjelző, megtehető km szám). A maximális hatótáv 50-60 km, de ez nyilván függ az akkumulátor állapotától, a sofőr súlyától, terepviszonyoktól, külső hőmérséklettől, a gumiabroncsok állapotától, és a gázkar használatától.

A Citiwell e-robogókat keresd a Royal-Kert Kft.-nél.