A 33. Bábolnai Gazdanapokon az Agro-Tipp Kft., felvonultatta a teljes permetezőgép kínálatát, ami egy már Magyarországon is jól ismert családdal bővült. Az észak-olaszországi SAE gyár permetezőgépei már 26 éve segítik a hazai gazdálkodók munkáját, így nem véletlen, ha ismerősen cseng a SAE Turbmatic Defender kifejezés, hiszen a gyár termékeinek gerincét ezek a berendezések alkotják.

A gyártásnak két fő szempontja a tartósság és a megfelelő teljesítmény.

Ezeken túl az Agro-Tipp fontos szempontnak tartja, hogy a SAE mint családi vállalat a kezdetek, vagyis 1946 óta csak szőlő-gyümölcs, valamint kommunális és magasfa permetezőgépeket épít és fejleszt.

Járd velünk körbe virtuálisan az Agro-Tipp bábolnai standját – videó: Agroinform.hu

A SAE kínálatában megtalálhatók a függesztett axiálventilátoros gépek, melyek legkisebb tagja 300, a legnagyobb pedig 1000 literes. A vontatott változatoknál 600, 800, 1000 és 2000 literes kialakítású gépek közül választhatunk. A ventilátorok mérete és típusa meghatározza a hatótávolságot, illetve a teljesítményigényt is, ennek megfelelően a legkisebb ventilátor átmérője 650 mm, ezt követi a 810 mm-es, majd a 910 mm-es változat.

A SAE Turbmatic Defender permetezőgépek további jellemzői:

  • Tűzihorganyzott acél alváz és axiálventilátor ház,
  • alumínium ventilátorlapát,
  • rozsdamentes acél szórócsövek,
  • kétfokozatú gyorsító hajtómű,
  • membránzáras, két fúvókát tartalmazó, egyenként elzárható szórófejek,
  • 12V-os főelzáró-szakaszoló-nyomásbeállító egység, ami kiegészíthető dózisszabályozó automatikával,
  • opciós kínálatban megtalálható az ultrahangos fakimaradás-érzékelő automatika is.

Jól ismert permetezőgép, de még mindig elcsavarja a látogatók fejét – fotó: Agroinform.hu

Az Agro-Tipp standján szinte totemként emelkedett magasba a jól ismert Mazzotti ALL CROP. A 280 cm-es hasmagasság vonzotta a látogatók tekintetét, a 28 méteres légzsákos keret pedig egyértelműsítette a gép egyébként is hihetetlen méreteit. A Mazzotti ALL CROP tényleg egy különleges permetezőgép, ami minden növénykultúrában kíméletesen és hatékonyan dolgozik, legyen szó szántóföldi vagy kertészeti munkáról. A két, egyenként 1600 literes permetlétartály, rozsdamentes acélból készül, a hidraulikus rugózás pedig az ALL CROP esetében kerekenként független rugózást jelent, így a munkavégzés és a vonulás is rendkívül pontos és biztonságos.

A "középső" permetezőgép család kiállított tagja – fotó: Agroinform.hu

A stand egyik fontos állomását képezte a Toselli gyártó vontatott permetezőgépe, melyből az Agro-Tipp 1500-tól egészen 4200 literes kivitelig tudja kiszolgálni a gazdálkodókat. Az Olaszországban, pontosabban San Giovanni-ban található gyár 1969-ben készítette első permetezőgépét, és azóta is hitvallásuk a rendkívül magas színvonal és az ügyfelek elégedettsége.

Case IH és Steyr "tekintetek" – fotó: Agroinform.hu

A standon komoly feltűnést keltett az igazán közönségcsalogató Steyr és Case IH traktorpark. Az Agro-Tipp Kft. tolnai telephelyén természetesen jóval több erőgép parkol, de egy ekkora területen ez az 5 traktor is rendkívüli látványt nyújtott, sőt egy Steyr Compact 4085-ös már a kiállítás első napján gazdára is talált.

Ha további kérdésed lenne, keresd bátran az Agro-Tipp munkatársait.