Pápán jártunk a 33 éves Készenlét Zrt.-nél, ahol a cég szakemberei mutatták be részletesen az általuk forgalmazott mezőgazdasági gépeket, eszközöket.

Az első fókuszba kerülő ágazat az állattenyésztés volt: Somfalvi Nimróddal a Készenlét Zrt. állattenyésztési ágazatának termékreferensével beszélgettünk. A cég 33 évvel ezelőtt az állattenyésztés területén indult fejőházak szervizelésével, felépítésével, hűtéstechnológiájának kivitelezésével. Ezt azóta is folytatják, kibővítve egyéb tevékenységekkel, például állattenyésztési eszközök forgalmazásával.

A cég mindhárom telephelyén megtalálhatóak a mobil karámelemek, vályúk, körbála etetők, villanypásztorok – két francia cég termékeit forgalmazzák, olyan praktikus eszközöket, amelyek magas minőséget képviselnek. Emellett 3 éve forgalmazzák a Weidemann törzscsuklós és teleszkópos rakodógépeket is.

Az erőgépek között Goór Sándor, a Készenlét Zrt. erőgép termékreferense kalauzolt el bennünket – hozzá tartoznak a KIOTI traktorok és a SAMPO kombájnok.

A KIOTI márka Dél-Koreából származik, jellegzetessége, hogy minden alkatrészt ott, helyben gyártanak hozzá. 6 széria van jelenleg a piacon, ami 64 típust jelent. Aki a 22 LE és a 125 LE közötti tartományban keres gépet, az a Készenlét Zrt.-nél megtalálja. Többféle kivitel elérhető: mechanikus, hidrosztatikus, fülkés vagy fülke nélküli, különböző gumikkal (ipari, mezőgazdasági, gyep – felhasználási területtől függően) szerelve. A KIOTI gyár 5 év garanciát biztosít a gépek hajtáslánc elemeire, ami mutatja a minőséget és a megbízhatóságot.

Megtudtuk, hogy a cégtől vásárolt gépeket műszaki vizsgáztatást követően, beüzemelve, leszállítva adják át a vásárlóknak. Alkatrészprobléma vagy meghibásodás esetén gyorsan reagálnak, a plusz két telephelynek köszönhetően. A kiszállásért csak 75 kilométert számolnak el oda és 75 kilométert vissza, akkor is, ha valaki 300 kilométerre lakik. A traktorokat 2023 végéig, 2022 év eleji árakon kínálják a vásárlóknak.

A készleten lévő gépek közül többet is megnézhettünk és beszélgettünk a SAMPO kombájnokról és azok előrendelési akciójáról is.

A munkagépágazat termékreferensével, Stefák Szabolccsal folytattuk a Készenlét Zrt.-nél tett látogatásunkat, aki bemutatta a Vicon Extra sorozatot, a tárcsás fűkaszákat, valamint a frontkaszákat szársértővel vagy anélkül. Megnéztük a Vicon Andex 705 Vario rendsodrót, a Vicon bálázókat.

További pontos részletek a videóban. Nézd meg te is!

A Készenlét Zrt. termékeiről további információkat a következő elérhetőségeken szerezhetsz:

Készenlét Zrt.

Pápa - Szászvár - Szihalom

Készenlét Zrt.