Korszerű sorközművelő kultivátor alkalmazásával elpusztítjuk a tápanyagot elszívó gyomokat és fényhez juttatjuk a növényt. Műtrágyaszóró adapterrel szerelve, tápanyagot juttathatunk ki a gyökerekhez, és a kapillárisok felrepesztésével a nedvesség mozgását szabályozhatjuk, csökkentve a kipárolgásból adódó veszteséget. Javíthatjuk a talaj víz-levegő gazdálkodását, serkenthetjük a gyökérfejlődést.

A GASPARDO HS típusú sorközművelő kultivátorok 60-70-75 cm-es sortávolsággal, 4-6-7-8-12-14-16 soros változatban, alapfelszereltségben összecsukható vázszerkezettel érhetők el a felhasználók számára. A kultivátorok II. kategóriás hárompont felfüggesztéssel, elemenként gumikerekes mélységhatárolással, kettő darab támasztó kerékkel rendelkeznek. A vázszerkezet hidraulikus összecsukásával a 6 soros változat mindössze 2,5 méteres szállítási szélességbe állítható össze.

Gaspardo

A HS kultivátorok 950 literes műtrágya tartállyal és Speedy Set beállítással rendelkeznek – fotó: MG Agrocenter

A HS kultivátor többféle művelő kocsikkal rendelhetők melyek a következők:
• 5MP: öt rugós kapa, kétoldalt védőlemez, gumírozott mélységhatároló kerék
• 5MDD: öt rugós kapa, kétoldalt csipkés tárcsával, gumírozott mélységhatároló kerék
• 3ZD: három merev kapa, kétoldalt védőtárcsával, acél mélységhatároló kerék
• 3MD: három merev kapa, kétoldalt védőtárcsával, gumírozott mélységhatároló kerekekkel

A rugós kapával és sorvédő lemezzel felszerelt változat a legnépszerűbb felszereltség, a legkülönbözőbb talajtípushoz is jól alkalmazható. Kapáinak úszó-védő takaróeleme megakadályozza a kiálló ágakba és tereptárgyakba való beakadást.

A rugós kapával és sorvédő tárcsával felszerelt tagokkal dolgozó verziók szintén alkalmasak különböző talajtípusok megmunkálására, de különösen ajánlott köves vagy olyan területen, ahol nagy a szármaradvány, vagy gyommal jelentősen fertőzött. A tárcsák csillag alakú profilja megvédi a növényt, forgó mozgása pedig megakadályozza az eltömődést.

Ma már elengedhetetlen, hogy egy sorközművelő kultivátor rendelkezzen szilárd tápanyag-kijuttatást megvalósító adapterrel. A GASPARDO HS 6 típus MINIMAX volumetrikus műtrágya adagolója a SPEEDY SET központi adagoló egységgel, 50-700 kg/ha mennyiség között könnyen szabályozható. A műtrágya egyenletes kijuttatása gravitációs módon történik a középső sorokban és pneumatikus úton a szélső tagoknál. A mennyiségállítók szilikon gumilapátokon keresztül továbbítják a beállított dózist, garantálva a pontosságot anélkül, hogy a műtrágya szemcséket összetörné. A terelőlemez megakadályozza a műtrágya betömörödését, és garantálja az egyenletes esést, a rázópálca pedig az egyenletes kiszórást és a műtrágya-továbbítást garantálja.

A műtrágyatároló acéltartály térfogata 950 liter. A kivehető rács megakadályoz idegen anyag vagy összecsomósodott műtrágyaadagolóba kerülését. A tartály alapkivitelben festett, külön rendelésre pedig rozsdamentes anyagból is készülhet. A tartályszínt ellenőrzését kettő darab kémlelőablak segíti, kiürítését pedig az alján elhelyezett nyíláson keresztül könnyen elvégezhetjük.

További információért keresse a magyarországi importőr képviselőjét az alábbi telefonszámon (Berbekár Tamás +36 30 910 7037), vagy látogasson el a maschio.com oldalra vagy az MG Agrocenter facebook oldalára.