Bizonyára Ön is tudja, hogy működő motor nélkül egy traktor vagy bármely egyéb motorhajtású jármű mit sem ér. A motor beindításához pedig jól működő önindítóra lesz szüksége. Egy hibásan működő önindító hosszútávon csak problémákat okoz, amik előbb-utóbb költséges javításokat vonnak maguk után, akár a lendkereket vagy a motort is tönkreteheti. Ezért is fontos a megfelelő önindító kiválasztása és annak karbantartása.

Hogyan rendelhet – akár új önindítót – Európa egyik legnagyobb mezőgazdasági gépalkatrész termékválasztékával rendelkező nagykereskedőjétől? Cikkünkből ez is kiderül! Kramp - It's that easy!

Rövid áttekintés

Az önindító – vagy indítómotor – egy villanymotor, amely a belső égésű motorban indítja el a mozgási folyamatot.

Amikor az akkumulátorról feszültség érkezik a mágnesszelepre (szigetelt rézvezetékből készült tekercselt elem), általában a gyújtáskapcsolóról, az önindító kitolja a bendixet (egy aktuátort), és egy szabadonfutó fogaskerekes kapcsolattal a fogaskoszorún keresztül hajtja meg a motort. A motor elindulása után az önindító visszahúzza a fogaskereket, és leáll.

Önindítók különböző fajtái

Önindítók különböző fajtái – fotó: Kramp

Az önindítók különböző fajtái rövid leírással

  • DD (direkthajtású): A direkthajtású önindító a leggyakrabban előforduló típus. Mágnesszelep-vezérelt egység, amit sokféle különböző alkalmazáshoz használnak.
  • PLGR (bolygóműves): A bolygóműves önindítók az utóbbi időben kifejezetten gyorsan terjedtek, a direkthajtású típusokat váltják le.
  • PMGR (állandó mágneses áttételezésű): Egyszerű kivitelezése révén könnyebb és kevesebb hőt termel, mint a többi önindító működés közben.
  • PMDR (állandó mágneses direkthajtású): Sok mindenben hasonlít a normál direkthajtású változatra. A különbség, hogy elektromágnes helyett állandó mágneseket használ.
  • OSGR (eltolt áttételezésű): Alacsony áramerősségű és magas sebességű alkalmazásokhoz készül. Viszonylag könnyű és kompakt, így könnyű a beszerelése, ezért gépjárművekhez népszerű választás.

A legjobb megoldás: Kramp önindítók!

A szántóföldi munkákhoz elengedhetetlen a megfelelően működő mezőgazdasági munkagép

A szántóföldi munkákhoz elengedhetetlen a megfelelően működő mezőgazdasági munkagép – fotó: Kramp

A Krampnál tudjuk, hogy számos kritikus,  mezőgazdasági tevékenység sikerességét befolyásoló tényező válik egyre kiszámíthatatlanabbá, mint például az időjárás is. A mezőgazdasági szakembereknek egyre több ilyen kiszámíthatatlan, vagy nehezen kiszámítható tényezővel kell megküzdenie mindennapi munkájuk során. A Krampnál folyamatosan azon dolgozunk, hogy biztos pontot jelentsünk partnereink és a magyarországi mezőgazdászok számára is, olyan biztos pontot, amelyre hosszútávon lehet támaszkodni.

Korunk eredményes szántóföldi gazdálkodásának egyik alappillére a megfelelően működő mezőgazdasági géppark. A Krampnál abban tudunk segíteni Önnek, hogy ezen mezőgazdasági gépek alkatrészellátása zavartalan, a lehető leggyorsabb és egyben legjobb minőségű legyen! Hiszen nem csak a szállítási idő gyorsaságára ügyelünk kényesen, de a termékkészletünk nagyságára is, amely jelenleg 500,000+ mezőgazdasági gépalkatrészből és egyéb agrártermékekből épül fel.

Nézze meg most Kramp önindítóinkat a honlapunkon, válassza ki az önnek leginkább megfelelő típust és látogassa meg az Önhöz legközelebbi viszonteladó partnerünket, aki örömmel tájékoztatja az egyéb lehetőségekről és az árakról, valamint megrendeli Önnek a legmegfelelőbb termékeket!

Kramp – It’s that easy!