1996 óta töretlenül folyik az együttműködés a francia Edmond Ribouleau kovácsmester által alapított MONOSEM gépgyártó cég és az AXIÁL Kft. között. A MONOSEM név mára már egyet jelent minőséggel, sokoldalúsággal és egyszerűséggel a magyar gazdák körében. A franciaországi kisvárosból, Largeasse-ból induló gépgyártó cég már a 60-as évektől vetőgépeket fejleszt, a vízszintes adagolócellás mechanikus vetőgéptől kezdve, folyamatos fejlesztéseket követve a mai precíziós gépekig. A mai korszerű gépek ismertek egyszerűségükről, pontosságukról, megbízhatóságukról és értéktartásukról.

Az AXIÁL Kft. kínálatában megjelennek a 6-, 8-, és 12-soros gépek, ezek közül függesztett kivitelben mindhárom kategóriában, vontatott kivitelben pedig 8-soros változatban.

Monosem vetőgép a szántóföldön

Monosem vetőgép a szántóföldön – fotó: AXIÁL Kft.

A magyarországi vetőgép piacot tekintve egy átlagos évben 350-450 nyugati gyártású gép kerül értékesítésre, amelyet nagymértékben befolyásol az aktuális terménypiac helyzete, a támogatási lehetőségek, valamint az egyik legfontosabb tényező, az időjárás. A korábbi évektől megjelentek a kínálatban „keleti” vetőgépek is, amelyek nagyrészt a nyugati gyártók megoldásait ellesve próbálnak gyártani, a tapasztalatok szerint silányabb minőségben, lényegesen kevesebb műszaki tartalommal és tudással.

A MONOSEM vetőgépeket két csoportra tudjuk bontani, elektromos és mechanikus hajtású pneumatikus gépekre. Manapság egyre nagyobb teret nyernek az elektromos hajtású vetőgépek, azonban nem szabad megfeledkeznünk a láncos meghajtású megoldásról sem. A mechanikus hajtású vetőgépek könnyen beállíthatók, megbízhatóan és precízen dolgoznak, odafigyelve és karbantartva hosszú éveken keresztül hű társak lehetnek az egyik legfontosabb művelet, a vetés során.

Az AXIÁL Kft. a magyar közepes-és nagyüzemek számára továbbra is elsősorban a MONOSEM termékcsaládot ajánlja.

Monosem vetőgép az Axiál Kft. kínálatában

Az AXIÁL Kft. kínálatában 6-, 8-, és 12-soros Monosem vetőgépek is elérhetők – fotó: AXIÁL Kft.

Mi szól továbbá a mechanikus hajtású MONOSEM vetőgépek mellett?

  • minőségi középút az olcsó keleti, és a drágább kategóriájú elektromos hajtású vetőgépek között,
  • több évtizedes tapasztalat, gyártói know-how tudás,
  • több száz magyarországi referenciahely,
  • megbízható, folyamatos alkatrészellátás,
  • stabil szervizháttér,
  • kiváló értéktartás,
  • szezon előtti előrendelési akció.

A MONOSEM vetőgépek az előző évek során is előrendelhetők voltak ősszel, ami idén sem változik, annak érdekében, hogy a gazdák időben és kedvező áron jussanak gépekhez. Idén ősszel a mechanikus hajtású vetőgépekre hirdetünk előrendelési akciót. Az akció részleteiről további információt az AXIÁL Kft. területileg illetékes kollégáiktól kaphat!

Várady-Szabó Márton
termékmenedzser
AXIÁL Kft.