A Weaving Machinery bemutatta legújabb, függesztett kivitelű, tárcsás vetőgépét, amelyet elsősorban kisebb területen gazdálkodóknak, illetve a kompakt kialakításokat előnyben részesítő ügyfeleknek ajánlják. Az új vetőgép a bemutatót követően, e hónap elején máris piacra került.

Továbbfejlesztés és új megoldások

A vetőgép számos új műszaki kialakítással rendelkezik, beleértve a cső alakú csoroszlyakeretet, amely megakadályozza a munka közbeni anyag, por, sár stb. lerakódását, hogy a gép szezonról szezonra kitartson, valamint újdonság a kétrészes felhajtható mechanizmus a tartály egyszerű kalibrálásához és kiürítéséhez.

A Mounted GD legelső változata 2015-ben került piacra, és rendkívül népszerűnek bizonyult. A 2023-as modellen az összes jól bevált megoldás megtalálható továbbfejlesztve a kényelmes kezelhetőség és precíz munkavégzés érdekében. 3 és 4 méteres munkaszélességgel kaphatók.

vetőgép

Mounted GD Disc Drill / 2023 függesztett vetőgép – fotó: www.agrimachinerynews.com

Az új Mounted GD ergonomikus, 2000 literes műanyag magtartállyal rendelkezik, amely megegyezik a Sabre vetőgépekével a jobb súlyelosztás, a hosszú élettartam és az egyenletes anyagáramlás érdekében. A magtartály nagy szilárdságú acélfedéllel és egy oldalsó ajtóval van ellátva, amely könnyű hozzáférést biztosít a karbantartáshoz és tisztításhoz. A hátsó összecsukható lépcsők és a kétszintes kezelőplatform kényelmes helyet biztosítanak a tartály feltöltéséhez.

A Mounted GD típuson a jól bevált és szabadalmaztatott GD csoroszlyarendszer van, amely a legkisebb talajbolygatással működő, közvetlen kijuttatású vetőgéppé teszi a piacon. Ez a rendszer is továbbfejlesztésre került, egyedi gázrugót tartalmaz, amely megkönnyíti a gép beállítását és megbízhatóbb, mint a korábbi hidraulikus hengerek. Az új konstrukció érzékenyebb, és állandó terhelést biztosít a még jobb vetőmag-elhelyezés érdekében.

A kívánt vetőmag-kijuttatási mennyiség érdekében a vetőmagkiosztást elektronikus adagolóval ellátott RDS Artemis Lite-vezérlés biztosítja, míg a vetőmagot egy 15 centiméteres, hidraulikus hajtású ventilátor juttatja a csoroszlyához. A vezérlés iSOCAN GPS-adagolóra bővíthető, amely nagyobb felhasználói felületet tartalmaz, több program alkalmazását teszi lehetővé és iSOBUS-kompatibilis.

A Weaving Machinery minden gépet és fejlesztést a gazdák visszajelzései alapjáén fejleszt és gyárt. Fő szempontok a teljesítmény, minőség, könnyű kezelhetőség és kedvező karbantartási költségek. A legújabb GD tárcsás vetőgép már megrendelhető közvetlenül a Weaving Machinerytől.

Forrás: www.agrimachinerynews.com