A Capello termékei között megtalálható Quasar és Diamant kukorica adapter, Grain System Evo összecsukható gabona adapter, Spartan direkt vágó adapter és a Helianthus sorfüggetlen napraforgó adapter. Utóbbi tulajdonságai és kialakítása tekintetében is egyedülálló a magyar piacon kapható napraforgó adapterek között. A Helianthus sorfüggetlen adapterrel eljött az idő, amikor a csatlakozósorok vágása és az eltérő sortávolság nem jelent akadályt a betakarításban. Utóbbi különösen annak fontos, aki bérmunkában használja az adaptert.

Capello

A Helianthus 2011-ben indult gyártása óta nagy népszerűségre tett szert nem csak Európában, de az USA-ban is, ahol az egyik legkedveltebb sorfüggetlen napraforgó betakarító-adapter. Népszerűségének oka az egyszerű kivitel és a könnyű karbantartás. Az adapter meredek állásszögének és a maggyűjtő tálcák speciális kialakításának köszönhetően jelentősen csökken a szemveszteség más betakarítási módokhoz képest. Az adapter egyoldali kardántengely meghajtású, Schumacher vágószerkezettel szerelt. A vágóasztalon található fejtartó a kabinból hidraulikusan állítható. A motolla segítségével az eltérő szármagasságú napraforgófejek sem esnek be a „gép mögé”. A levágott napraforgófejek a motolla közvetítésével a behordó csigához, majd onnan a kombájnba kerülnek. Az alábbi videó – amely egy Makó közeli táblán készült egy New Holland CR7.90-es kombájnról és egy 9,4 méter vágási szélességű Capello Helianthus adapterről – jól mutatja a hibátlan munkafolyamatot.

A Helianthus sorfüggetlen napraforgó adapter 5,7 méter, 7,5 méter és 9,4 méter vágási szélességgel rendelhető bármilyen kombájntípushoz. Az 5,7 méteres vágóasztallal 8 sort, a 7,5 méter szélessel 10 sort, a 9,4 méter szélessel pedig 12 sort takaríthat be könnyedén, bármilyen irányból. Betakarítás során minimális szármaradvány kerül be a kombájnba, így az eredmény: tisztább betakarított termény. A piacon lévő egyes kombájn adapterekhez képest a Capello Helianthus akár 15-25%-os teljesítménynövekedést biztosít tulajdonosának (a betakarított terület és a ráfordított idő arányában). Az alkatrészellátás országos szinten biztosított. A Capello márka kizárólagos forgalmazója 2014-től a General-Agri Hungary Kft.

capello

Amennyiben a Capello bármelyik termékével kapcsolatban kérdése van, keressen minket alábbi elérhetőségeinken:
telefon: +36-30/906-4515
www.capello.hu | www.general-agri.hu
info@capello.hu | info@general-agri.hu
YouTube: https://www.youtube.com/user/CapelloAdapterek