„Maximális hatékonyságot biztosít az iXtra elülső tankos folyékony műtrágyaszóró szemenkénti vetőgéppel kombinálva, azaz egy műtrágyaszóró, amely egyben vetőgép is” – magyarázza Andreas Potthast, vetőgéptechnikai termékmenedzser.

„Az okos elektronikának köszönhetően a vetőgép és az elülső tank jól kommunikálnak egymással, így a folyékonyműtrágya-kiszórás indulása és leállása a vetéssel összehangolva történik. Ez az egyre szigorúbb tápanyag-visszapótlási szabályozások keretében egy hatékony kiszórási technika, amely egyidejűleg csökkenti a kiszórt mennyiséget. A cél a forrástakarékosság és a környezetvédelem.”

Kverneland

A műtrágyakiszórás a vetéssel összehangolva történik

Az iXtra LiFe elülső-tankos műtrágyaszórót kombinálni lehet egy ISOBUS rendszerű szemenkénti vetőgéppel, pl. cukorrépa, kukorica vagy napraforgó vetésére beállítva. Az elektromos vezérlésű fúvókák ki- és bekapcsolása GPS-szel és IsoMatch GEOCONTROL-lal összekapcsolva automatikusan történik, így a duplavetés a fordulóknál vagy a már bevetett területeken elkerülhető. Az művelőutaknál a műtrágyaszóró automatikusan kikapcsol.

Sokoldalúság, könnyű kezelhetőség és pontos vetés

Ezek jellemzik a Kverneland DG-II jelű legújabb fejlesztését a nagyüzemi vetőgépeknél. A DG II-vel a Kverneland egy ideális megoldást kíván nyújtani azoknak az üzemeknek, amelyek egy nagy ütőképességű vetőgépet keresnek, pontos vetőmagadagolással kombinálva. A DG-II számos aprólékos és gyakorlati megoldást kínál, a precíziós gazdálkodásban és a hagyományos gazdálkodásban is.

A 12 méteres munkaszélesség és egy 6.000 literes vetőmagtartály révén a gép elérheti az óránként 17 hektáros vetési teljesítményt is. Nagy méretei ellenére a gép 40 km/óra sebességgel közlekedhet a közúti forgalomban. Az integrált Clod Board a 12 méteres munkaszélességgel összekapcsolva új lehetőségeket kínál a magágykészítésben. A Kverneland a DG-II-vel először kínál egy olyan talajművelési eszközt, amely az ütőképes vetőgéptechnikát a hidraulikusan szabályozható Clod Board-dal kombinálja.

DGII

A vetőgép akár az óránként 17 hektáros vetési teljesítményt is elérheti

TLX Geospread és My Data Plant

A Kverneland Exacta TLX Geospread műtrágyaszóró a teljesen új dizájn mellett további előnyös tulajdonságokkal, valamit egy átdolgozott CentreFlow adagolórendszerrel rendelkezik, amely a pontos kiszórást biztosítja, különösen nagy munkasebesség esetén. A műtrágyaszóró profi gazdálkodók és vállalkozók számára lett tervezve, és a My Data Plant-hoz hasonló alkalmazási kártyák használatával maximális pontosságot képes elérni.

A rendszer lehetővé teszi a műtrágyák területspecifikus kiszórását a műholdas adatok alapján. A jelenleg rendelkezésre álló más rendszerekkel ellentétben, amelyek ezt (a differenciálást) csak teljes munkaszélességre alkalmazva tudják megoldani, a TLX Geospread az adagolást féloldalasan differenciálva végzi, és ezáltal a precizitást megduplázza.

Kverneland

Az Exacta TLX Geospread biztosítja a pontos kiszórást

A My Data Plant lehetővé teszi, hogy a növényállományt és ennek megfelelően a tápanyag-adagolást az aktuális Sentinel műholdas adatok alapján, igény szerint változtathatóan szabályozzuk be. Ezen túlmenően valamennyi terület állományának vitalitása az elemzések segítségével kényelmesen ellenőrizhető. Ennek során az üzemnagyság vagy a gépi felszereltség nem játszik szerepet, mivel az intuitív alapon feltöltendő internetes portálra egyedi vetési és trágyázási stratégiát lehet betáplálni, az alkalmazási kártyákat pedig az egyéni igényekhez igazítva elkészíteni.

További információt a gépekről itt talál.