Október első fele a szüret és a szüreti mulatságok ideje. Ahogy településről településre autózunk, mindenhol ilyen rendezvényekbe botlunk. Az AgroMax Gépkereskedelmi Kft-t nem csak precíz szervizszolgáltatásáról és a Case IH traktorokról ismerheted meg, de talán jó hangulatú rendezvényein is jártál már. Az idén az Oktoberfest sörfesztiváli hangulatával várta gépbemutatóinak látogatóit az AgroMax csapata Soltszentimrén a Gudmon Farmon.

Agromax Októberfest gépbemutató

A gépbemutatónak a Gudmon család juhtenyésztő farmja adta a helyszínt – fotó: Agroinform.hu/Kornya Katalin

A CASE IH és a STEYR traktorok is Ausztriában készülnek, csakúgy, mint a Pöttinger talajművelő és szálastakarmány betakarítógépei, és a sörfesztiváli hangulathoz kapcsolódtak a Strautmann takarmánykiosztó kocsik és trágyaszórók is.

Az Agroinform élőben jelentkezett be a helyszínről, a Gudmon Farmról, ahol a Gudmon család jónevű merinó törzstenyészete működik.

A bemutatón felsorakoztatott flottával az AgroMax nem titkolt szándéka az volt, hogy megmutassa, egy ilyen méretű, kb. 500 hektár területű gazdaság esetén milyen traktorokat és gépeket érdemes vásárolni, hogy kevés munkaerővel is gyorsan és könnyedén elvégezhetők legyenek az aktuális feladatok.

Három témakör kapott helyet a bemutatón

A Strautmann trágyaszórója és a Pöttinger Servo ekéje természetesen Case IH traktorokkal. A Gudmon Farmon Strautmann Verti-Mix etetőkocsival dolgoznak, amelyet szintén megnézhettek a látogatók. Gazdagh András, az AgroMax Kft. ügyvezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a jelenleg állattartó telepek korszerűsítésére és kertészetek gépesítésére meghirdetett pályázatokon elnyerhető támogatások is felhasználhatók mind a Case IH és STEYR traktorok, mind Pöttinger munkagépek és Strautmann takarmányszóró, valamint etetőkocsik megvásárlására.

A bemutató legnépszerűbb fejezete a Pöttinger Sensosafe volt. Ez az optikai érzékelő eszköz a traktor mellső hárompontjára csatlakozik, és így a traktor előtt haladva szín alapján érzékeli a fűben megbúvó állatokat, amelyet a gépkezelőnek hanggal jelez. A kaszálási időben születnek az őzgidák, és számos más állatfajt, akár fészket is felismerhetünk és kikerülhetünk a Pöttinger új fejlesztése által. A bemutatott Sensosafe eszköz egyelőre a gyártó prototípusa, de bízunk benne, hogy hamarosan mindenki számára elérhetővé válik az eszköz, hiszen nem csupán az állatok védelmét segíti, de jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a gazda állati maradványtól mentes, tiszta takarmányt takaríthasson be.

Amennyiben a bemutatott Case IH és STEYR traktorok, Pöttinger és Strautmann munkagépek felkeltették érdeklődésedet, látogass el az Agromax Kft. weboldalára, ahol részletesebb információkat szerezhetsz a termékekről, és az értékesítők elérhetőségeit is megtalálod.