A New Holland sokoldalú teleszkópgémes rakodógépei az AGROTEC Magyarország Kft. kínálatában minden elvárásnak megfelelnek, az általános anyagkezeléstől kezdve a nehéz szilázs és trágya mozgatásán át a bálakazlak építéséig.

Nyolc különféle rakodógép-modell

A New Holland gépek gyártása több mint 20 éves múltra tekint vissza. A TH6.32 és TH6.36 modell 6,1 méteres emelési magassággal és 3,2–3,6 tonna maximális emelő kapacitással rendelkezik. Hazánkban a 7 méteres gémmel szerelt gépek a legelterjedtebbek. A New Holland kínálatában a 7.32, a 7.37, illetve a 7.42 kódjelzésű gépek közül választhatunk ebben a kategóriában, 3,2–4,2 tonna maximális emeléssel. A kínálatot a 9.35 teszi teljessé 9 méteres emelési magasággal.0

Modell TH5.26 TH6.28 TH6.32 TH6.36 TH7.32 TH7.37 TH7.42 TH9.35
Max. emelési magasság (m) 5,7 6,3 6,1 6,1 7 7 7 9,1
Max. teherbírás (kg) 2600 2800 3200 3600 3200 3700 4200 3500

Kompakt méretek és sokoldalúság

A kompakt TH5.26 modellt 74 lóerős motor hajtja, mindössze 1,85 méter széles és 1,98 méter magas, miközben fordulási sugara kisebb, mint 4 méter.  A második kompakt méretű modell a TH6.28, amely 108 lóerős 2,1 méter széles és ugyanilyen magas. A rakodócsaládban kapható többi géphez viszonyított kisebb méretetek lehetővé teszik a szokottnál szűkebb helyeken való felhasználást. Alacsony magasságából adódóan, a munkavégzés nem jelent gondot az állattartó telepekre jellemző alacsony belmagasságú épületekben sem. A méretek nem jelentenek korlátozott kapacitást, a TH5.26 modell például akár 2600 kg tömegű teher mozgatására képes, a maximális emelőmagassága pedig 5,78 méter.

New Holland rakodógép

A TH rakodók megújult gémszerkezetet kaptak – fotó: AGROTEC Magyarország Kft.

Megújult külső és felszereltség a felhasználók igényeire szabva

A 2019-ben megújult TH típusjelzésű rakodók megjelenésében a korábbiakban megszokott kék alapszín helyett a New Holland másik alapszíne, a citromsárga vált hangsúlyossá. A felni esetében sötét szürke szín váltja fel a fehéret.

Annak érdekében, hogy minden felhasználó megtalálja a gazdasága igényeinek leginkább megfelelő gépet, az új rakodók 4 féle alapfelszereltségben (Standard, Classic, Plus, Elite) rendelhetők. Modelltől és alapfelszereltségi szinttől függően 135 illetve 145 LE-s erőforrást, 4 előre / 3 hátrameneti vagy 6 előre / 3 hátrameneti fokozatokkal ellátott automata PowerShift váltót, fogaskerekes vagy terhelésérzékelős CCLS hidraulika szivattyút is kérhet a megrendelő.

A Plus és Elite modellek alapfelszereltségéhez tartozik az automata funkciókkal szerelt váltó, a megfordítható forgási iránnyal működtethető hűtőventilátor és az automata pótkocsi vonófej is. Tapasztalataink szerint, a felhasználhatóság kibővítése érdekében egyre több partnerünk igényel pótkocsi vonófejet és a légfékszettet. A terhelésérzékelős, 140 liter/perces olajáramlási teljesítményű hidraulika rendszer a kartámaszra épített karral működtethető. Az igen precíz, erő alapú (proporcionális) vezérlés a gyors reagálással párosítva teszik tökéletes választássá a Plus és Elite modelleket a legmagasabb igényeket támasztó felhasználóknak.

Magasabb minőség és tartósabb működés

A New Holland már a 2012-es LM széria esetében is nagy hangsúlyt fektetett az új széria kifejlesztésére és tesztelésére annak érdekében, hogy egy alapjaiban is megújult, még jobb rakodógép szülessen. A beruházások során a vadonatúj gyártósorokon teljesen új robothegesztő gépek álltak munkába, ezen robotok feladata volt a teljesen megújult gém és alváz előállítása. Ennek eredménye, hogy a gém teljes kinyúlásakor és visszahúzódásakor egy automatikus hidraulikus csillapító rendszer megvédi a gémszerkezetet a hirtelen lökés okozta erőhatásoktól, ezáltal növeli a gém élettartamát és emeli a gépkezelő komfortszintjét is.

Az összes rakodó a teljesen újratervezett, U formájú dupla profilú, gépi hegesztett gémmel készül, amely soha nem látott szilárdságot és tartósságot kölcsönöz a teleszkópos rakodó egyik legfontosabb részegységének. A 10 és 12 mm anyagvastagságú gémszerkezet a leghosszabb élettartamot szavatolja.

New Holland rakodógép új design

Új design a New Holland rakodócsaládnál – fotó: AGROTEC Magyarország Kft.

Munkaeszközök széles választéka

A hidraulikus munkaeszköz-rögzítés, valamint a palettavilla a gyári alapfelszereltség része. Ezek igény szerint kiegészíthetők trágyavillával, trágyamarkoló krokodil villával, az igényeknek megfelelő nagyságú termény vagy föld-kavics kanállal, bálakarommal, bálatüskével vagy egyéb speciális munkaeszközzel.

Több üvegfelület, ragyogó kilátás

Mindenre kiterjedő kutatás és tervezés előzte meg a 360° Vision Cab kifejlesztését. A fő cél a gém előtti holtterek kizárása volt, elsősorban felső vagy alsó gémpozíció esetén. A széles és mélyre nyúló szélvédő és vékony A oszlop alkalmazásával a gépkezelői ülésből megnövekedett látótér tárul elénk.

A legjobb módszer a zaj kizárására, ha megszüntetjük a forrását. Az alapos tervezésnek köszönhetően, egyik TH modell kabinjában sem haladja meg a zajszint a 71 dB-t. Az egyik kulcs ehhez az SCR rendszerrel felszerelt motorok, amelyek tiszta égésükkel garantáltan alacsony alapzajt biztosítanak.

A gépkezelő kényelme mindenek felett

Az összes TH modell magas szintű gépkezelői kényelmet kínál.  Az összes kezelőszerv karnyújtásnyi távolságra van, illetve a tágas kabinba történő könnyű be- és kiszállás mind a gépkezelő kényelmét szolgálja.

Manőverezhetőség és kormányzási módok

Az összkerék kormányzási módban mindegyik TH modell képes 3,95 m-es fordulókörön megfordulni. Országúti módban az első kerék kormányzás automatikusan aktiválódik.

A legújabb TH szériában a fokozott teljesítmény és gazdaságosság magasabb szintű komforttal és csökkentett működtetési költségekkel párosul. Az új New Holland teleszkópos rakodó páratlan ötvözete a teljesítménynek, a megbízhatóságnak és a gazdaságos üzemeltethetőségnek.

rakodógép

Munkaeszközök széles választéka áll rendelkezésre – fotó: AGROTEC Magyarország Kft.

A New Holland teleszkópos rakodók megbízhatók és jó szolgálatot tesznek az állattenyésztésben, növénytermesztésben és bérmunkában dolgozó gazdáknak egyaránt.

Kedvezményes 2021-es árainkról területileg illetékes gépértékesítő kollegáink tudnak teljes körű tájékoztatást adni!

Molnár István 
New Holland termékmenedzser
AGROTEC Magyarország Kft.