Az új Giant GT5048-as kompakt méreteiben (1,91 méter magas és 1,65 méter széles) azonos a korábbi szériával,  viszont új motor, továbbfejlesztett ergonómia jellemzi. Kompakt méretei, négykerekű kormányzása és 4,8 méteres emelési magassága miatt az új GT5048 kiválóan alkalmas szűk helyeken történő manőverezésre rakodás közben.

Az új típus megőrizte elődje méreteit, három hengeres motorja pedig erősebb de takarékosabb – fotó: tobroco-giant.com

Az új motor továbbra is a Kubota-tól származik, de a korábbi típus 45 lóerős, négy hengeres erőforrása helyett, immár az 50 LE teljesítményt egy takarékos, háromhengeres, D1803 CR típusú dízelmotor szolgáltatja. A motor dízel-oxidációs katalizátor (DOC) és dízel részecskeszűrő (DPF) alkalmazásával kielégíti az érvényben lévő legszigorúbb Stage V-ös emissziós normákat. A motor vezérlő elektromos rendszere nem Cobo-tól, hanem a Bosch Rexroth-tól származik. Ráadásul már két üzemanyagszűrővel szerelték fel, a korábbi egy helyett.

Az új rakodó járószerkezetének hajtáslánca – fotó: tobroco-giant.com

A járószerkezet hajtása hidrosztatikus rendszerű, négykerékmeghajtásos. A 8 tonna teherbírású, mellső és hátsó futóművek egy hidromotortól, kétfokozatú váltómű közbeiktatásával kapják a meghajtást. Két sebességtartományban (0-10 km/h és 0-25 km/h) fokozatmentesen lehet a rakodó sebességét szabályozni. A különböző kormányzási módok között elektronikus kapcsolóval lehet váltani. A gém emelőképessége 2490 kg, de az opcióban kérhető, hátsó pótsúly felszerelése esetén, 380 kg-mal magasabb.

Az új fülkében magasabb háttámlájú ülés, új Joystick kar és nagyobb műszerfal fogadja a kezelőt – fotó: tobroco-giant.com

A ROPS / FOPS biztonsági keretes vezetőfülke ergonómiáján is javítottak, csökkentették a zajszintjét is. A műszerfalon több információ jelenik meg a motor üzemi értékeiről. Új Joystick karral lehet vezérelni a gémszerkezetet és gombnyomásra a karról más funkciók is aktiválhatók, szabályozhatók. A kényelmes kezelőülés háttámláját meghosszabbítottak. A rakodó alapkivitelben olyan kiegészítőkkel rendelkezik, mint a transzport zár, a lopásgátló rendszer, a vonófej, munkalámpa az emelőkaron, túlterhelés- és repedésvédelem, több más mellett.

Ha rakodó- vagy építőipari gépeket keres, ezeket is megtalálja az Agroinform.hu megújult Piacterén.