A G2200E és a G2200E X-TRA 48 voltos, 250 Ah-s, lítium-ion akkumulátorral van felszerelve, amelynek minimális kapacitása 12,3 kilowatt. A rakodókat beltéri vagy városi építkezésekre tervezték. A szinte hangtalan működésű rakodógépeknek két különálló, 6,5 kW teljesítményű motorja van a gép hajtásához és 11,5 kW teljesítményű, a hidraulika rendszer kiszolgáláshoz.

A 2200E rakodó emelőképessége 1650 kg, míg a 2200E X-TRA verzió nagyobb terhet, 2,2 tonnát bír emelni – fotó: Tobroco-Giant

A társaság négy lítium-ion akkumulátort kínál, változó töltésciklussal, normál körülmények között: 6,4 kWh, 2 órás kapacitás esetén; 12,3 kWh, 4 órán keresztül 18,4 kWh, 6 órán keresztül és 24,6 kWh 8 órán keresztül. A Tobroco-Giant szerint az akkumulátorok háromszor hosszabb ideig tartanak, mint a hagyományos akkumulátorok, és gyors töltési idővel rendelkeznek. A rakodók felszerelhetők fedélzeti töltővel és 30 perc alatt 50% -ot tudnak újratölteni.

A gépek kevesebb karbantartást igényelnek, kevesebb mozgó alkatrészük van, nincs szükség motorszűrőkre vagy kenőolajra. Emissziós kibocsájtásuk nulla, környezetkímélő, csendes üzemű, rendkívül költségtakarékos gépek. A hajtott mellső és hátsó híd hidrosztatikus úton kapja a nyomatékot a nehezebb terepen végzendő munkához,  mindkét futómű differenciálzárral van felszerelve.

A hidrosztatikus hajtás fokozatmentes sebességváltoztatást tesz lehetővé – fotó: Tobroco-Giant

A fokozatmentes sebességváltoztatás elektronikusan történik, a maximálisan elérhető haladási sebesség 18 km/h. A 2200E rakodó emelőképessége 1650 kg, emelési magassága pedig 2,82 méter, míg az X-TRA verzió 2,45 méter magasra emel, viszont jóval nagyobb terhet, 2,2 tonnát. Az elektromos meghajtású hidraulikus szivattyúja, 35 liter/perc szállítási kapacitású, a hidraulika rendszer nyomása pedig 200 bar.

A kezelőhely-kialakítás szempontjából három lehetőség közül lehet választani megrendeléskor: ROPS / FOPS biztonsági tető, kabin vagy összecsukható biztonsági tető.