Pontosan az aratási szezonra, 2017 júliusára elérhetővé vált a CLAAS Farm Scout applikációja androidos és iOS-es készülékekre. Az alkalmazással a gazdálkodók az aratásra rendelkezésre álló szűk időablakot optimálisan ki tudják használni, a folyamatokat optimalizálni tudják, és minden alkalmazott számára hozzáférhetővé tudják tenni a fontosabb információkat.

A Farm Scout applikáció célja mindenek előtt az, hogy a gazdaságban jobbá tegye a kommunikációt. A munkafolyamatokban résztvevő kollegák mobillal tudnak egymással csetelni, megoszthatják egymás között az éppen megművelt területet vagy POI (Points Of Interest – hasznos helyek, érdekes pontok) pontokat, mint például, hogy hol van a bejáró az adott területhez. Vagy éppenséggel megbízásokat is nyomon követhetnek és feloszthatnak egymással.

applikáció

A Farm Scout applikáció célja, hogy a gazdaságban jobbá tegye a kommunikációt.

Az olyan kérdések, mint „Van még elég üzemanyagod?” vagy „Hol vagy éppen?” az applikációval egy pillanat alatt megválaszolhatók. Mivel nem kell állandóan telefonálgatni, és egymással egyeztetve lehet tervezni, ezért a gazdaság rugalmasan és gyorsan tud a változásokra, mint például az időjárásváltozás, reagálni.

Az applikáció fejlesztése során már a kezdetektől bevonták a gazdálkodókat a folyamatba, hogy az alkalmazás pontosan megfeleljen elvárásaiknak.