gép

Újdonságként mutatkozott be a KERNER X4 660 HIBRID szántóföldi nehézkultivátor – fotó: Agroinform.hu

Újdonságként mutatkozott be a KERNER X4 660 HIBRID szántóföldi nehézkultivátor. A 6,6 méteres munkaszélességű eszköz 4 sorban, 23 darab, nyírócsavaros biztosítású kapával végzi a mélyművelést.

A nagy átömlési keresztmetszetről a 83 cm-es gerendelymagasság gondoskodik. A kapák 3 részes szárnyas kései Connect 40 gyorscserélő rendszerűek. Az állítható talajegyengető csillagtárcsák golyóscsapágyazásúak. A lezáró hengersor 650 mm átmérőjű acél aprítóhenger, integrált tisztítóval. A henger le- és felkapcsolását gyorskapcsoló szerkezet segíti.

gép

OPALL-AGRI ORION 180 féligfüggesztett váltvaforgató eke – fotó: Agroinform.hu

Az OPALL-AGRI ORION 180 féligfüggesztett váltvaforgató eke is újdonságként mutatkozott be a kiállításon. A nagygazdaságok ideális ekéje 5-9 ekefejes változatban készül. Egyedülálló elemes felépítésének köszönhetően az eke munkaszélességének bővítése vagy csökkentése könnyen megvalósítható. A fogásszélesség mechanikusan három fokozatban állítható.

Az eltömődésmentes munkát a 80 cm-es vázmagasság és a 100 cm-es ekefej-osztástávolság garantálja, a nagy szilárdságú, 180x180x10 mm gerendely-keresztmetszet pedig hosszú élettartamot biztosít.

gép

A 17 tonna terhelhetőségű ZDT MEGA 20 cserefelépítményes pótkocsi – fotó: Agroinform.hu

A 17 tonna terhelhetőségű ZDT MEGA 20 pótkocsi elsőre egy hagyományos, tandem tengelyes, hátrabillenő felépítményű konstrukciónak tűnik, de ettől sokkal univerzálisabb. Egy sokoldalú pótkocsialváz, melyre különféle felépítmények illeszthetők. Az alsó bekötésű vonórúd rugózott, így maximális vontatási sebesség esetén is egyenletes a pótkocsi futása.


Kiegészítőként hidraulikus kiemelő szerkezet csatlakoztatható az alvázhoz, mely segítségével egyszerűen és gyorsan cserélhetőek a különböző felépítmények, mint pl. szervestrágya-szóró, billenőplatós, tartályos, rönkszállító, illetve egyéb felépítmény. A tandem futómű hátsó kerekei kormányzottak, maximális vontatási sebessége 40 km/h.

gép

A Tecnoma GALAXY vontatott permetező a kiállításon – fotó: Agroinform.hu

A Tecnoma permetezők már jó néhány éve elérhetők a hazai növényvédőgép-kínálatban. A kiállításon felvonultatott GALAXY típus kétféle, 2400 és 3000 literes tartálykapacitással érhető el. Az egyszerű, felhasználóbarát felépítésű vontatott permetező paralelogramma keretfelfüggesztéssel rendelkezik. Az élek nélküli, sima falú tartályának köszönhetően tisztítása sokkal hatékonyabb.

A rotációs hegesztésű, nagy sűrűségű polietilén tartály integrált anti-UV-vel rendelkezik a vegyszerekkel és ütésekkel szembeni ellenállás érdekében. Félig, illetve folyamatos szórókeret-keringtetéssel és pneumatikus csepegésgátló rendszerrel (AGP) is ellátták.

gépMatermacc Grano 400 függesztett gabonavetőgép – fotó: Shutterstock

Az olasz Matermacc márkanevet itthon leginkább a szemenkénti vetőgépeikkel és sorközművelő kultivátoraikkal azonosítjuk, pedig széles kínálatukba a gabonavető gépek is beletartoznak. A kiállításon a Grano 400 függesztett, 4 méteres, 33 soros, mechanikus hajtású változattal találkozhatunk.

A Grano egyszerű felépítése ellenére minden olyan modern kiegészítővel rendelkezik, amelyet a mai korszerű vetéstechnika megkövetel, úgymint a központi csoroszlyanyomás-állítás, művelőnyom-automatika, hektárszámláló, fél gép elzárási lehetőség, vetőmag-alacsonyszint-figyelmeztetés.