Az Deutz-Fahr Agrotron új „kicsinyei”A Deutz-Fahr nemrég állt elő három új, 4-hengeres és fokozatmentes sebességváltóval felszerelt Agrotron traktorjával. A párizsi SIMA kiállításon mutatták be ezeket a gépeket először a nagyközönség számára.

 


A három modellből álló új TTV 400-asok fontos részét képezik a korábbi kisebb Agrofarm és a nagyobb hathengeres Agrotronok közötti szakadék áthidalására. A teljes TTV Agrotron sorozat most már hat modellből áll, 114-től 222 LE-ig.


A 110, 120 és 130 lóerős TTV410, 420 és 430-asok hatékony váltását a ZF Ecom 1,3 biztosítja, amely anélkül vált mindkét irányba, hogy az erőátvitelt megszakítaná. Hasonlóképpen, működik a Hydro Unit-rendszer is mint a nagyobb Agrotronoknál, de itt  kisebb a hidraulikai egység, így a doboz is rövidebb.


A Deutz-Fahr bölcsen a négyszelepes Deutz Stage IIIA motort használta ezeknél a modelleknél, melyek közös nyomócsöves üzemanyag-befecskendező rendszerrel működnek.

 

 

i-Monitor a vezetőfülkében


A TTV410, 420 és 430-asok vezetőfülkéi ugyanazokat a funkciókat látja el, mint a nagyobb modelleké, beleértve az i-Monitort, és egy terhelésérzékelő 110l/min hidraulika szivattyút. Az „i-Monitor” kijelző betekintést enged a gép működésébe: tájékoztat a működésben eltöltött üzemórákról, a kimeneti árammal kapcsolatos adatokról, a motor fordulatszámáról és az akkumulátor töltöttségi állapotáról. Az olajszintet is figyelve nem engedi a kenőanyag biztonsági szint alá csökkenését. A javítást is megkönnyítve, úgyszintén adatokat olvashatunk le az esetleges meghibásodásokkal kapcsolatosan, ezáltal a hibaelhárítás ideje is lényegesen lecsökkent.


Ezek az új modellek szembetűnő stílusváltást jelentenek a mechanikus sebességváltós konkurens traktorokkal szemben.