Oravecz István, az Amazonen-Werke Kft. Közép-Kelet magyarországi képviselője Hódmezővásárhelyen beszélgetett az Agroinform portál szerkesztőivel.

A szakember elmondta, hogy a területéhez tartozó gazdálkodók szívesen választják az Amazone márkát, sőt a Duna-Tisza köze régió permetezőgép-eladásokban országos szinten vezet - így jóformán alig tudják kiszolgálni gépekkel a partnerek igényeit.

Ahány gazda- annyi növénykultúra és szokás

Az egyedi specifikáció és a permetezőgépek felé támasztott igények folyamatos fejlesztéseket követelnek.

Egyre inkább az a tendencia jellemző, hogy a gazdálkodók egy gépbeszerzés alkalmával nem az alapfelszereltséget választják, hanem inkább egy egyedi konstrukciót, amelyet saját üzemükben még hatékonyabban ki tudnak használni.

A partnerek igényei között egyre gyakrabban jelentkezik az elektromos vezérlés iránti igény a műtrágyaszórók tekintetében is.

Az elektronikus vezérlésű gépek használatának megtérülése viszonylag könnyen kiszámítható- hiszen az inputanyagok ára az elmúlt években igen magas lett, és ezek a költségek sajnos további rohamos növekedést mutatnak.

Az Amazone alap-munkagépek kiegészítése a kerékméretektől a fékrendszerekig- az elektronika testreszabásán túl- minden téren egyedi igényekhez alakítható megoldásokkal áll a gazdálkodók szolgálatában.

Tavaszi akció az Amazone kínálatában!

Az UG vontatott permetezőgépek 2400 és 3200 literes nettó tartálytérfogatukkal évek óta a legkeresettebb termékek hazánkban az AMAZONE vontatott permetezőgép-sorozatából. Ezek a könnyű, mechanikus és hidraulikus vonórúd-kormányzással ellátott munkagépek számos felszereltségi variációval rendelkeznek.

A pontos kijuttatáshoz a Super-S 18-28 méter közötti szórókeret áll rendelkezésre. Profil-szerkezetének köszönhetően az AMAZONE szórókeretek nagyon stabilak és könnyűek egyszerre. A könnyűszerkezetes építési mód előnye, hogy lehetővé teszi kisebb traktorok használatát is. A biztonságos és gyors közúti szállításhoz a Super-S-szórókeretek még nagy munkasebesség mellett is rendkívül keskenyek, mindössze 2,40 méter szállítási szélességgel rendelkeznek.

Az Amazonen-Werke Kft. tavaszi-nyári akciójában az UG 2200-as már 22.900.- Eurótól a gazdálkodóé lehet!

Az alapfelszereltség monitorral, sebességarányos kijuttatással, nyomkövető vonórúddal, fokozatmentes nyomtávállítással, vegyszerbetöltő tisztavizes tartállyal rendelkezik, tehát jól használható így is- de egyedi igényeinek megfelelve, felszerelhető zöldség- vagy egyéb kultúrához alakítva is.

www.amazone.hu