A bővítés magában foglalja a ROTOCARE V 6600 és V 8000 forgókapákhoz rendelhető TEGOSEM vetőegységet, valamint a kapaelemek opcionális automatikus vezérlését szakaszvezérléssel minden FLEXCARE kapaberendezéshez 4,7 és 9,2 m közötti munkaszélességben.

A gyomirtás mellett a ROTOCARE számos más munkaművelethez alkalmazható. A forgókapák alkalmasak a tömörödött talajfelszín feltörésére, műtrágya bedolgozására és sekély tarlóművelésre is.

A TEGOSEM vetőegység lehetővé teszi a talajművelést és a köztes kultúrák, mikrogranulátumok vagy alávetett növények kijuttatását egy munkaművelettel, így idő- és költségmegtakarítást biztosít. Az eszközt a ROTOCARE forgókapa fővázára szerelik fel, a 200 és 500 literes tartályok biztonságos feltöltését rakodó dokkoló segíti.

pöttinger

Újabb funkciókkal bővülnek a mechanikus növényápolás gépei – fotó: poettinger.at

A PÖTTINGER FLEXCARE kapájának egyedülálló koncepciója teljes rugalmasságot biztosít a különböző kultúrákban való használathoz. Az adott sortávolságtól függően a művelőelemek munkaszélessége, a csoroszlyák helyes helyzete és a kapák finombeállítása szerszám nélkül is elvégezhető.

Az opcionális szakaszvezérlő rendszer hajszálpontos működtetést tesz lehetővé GPS-vezérlés révén. Minden kapaelem kettős működésű hidraulikus hengerrel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a kapaelemek felemelhetők és visszahelyezhetők a fordulóban. Ez mérsékli a vezető munkaterhelését, és lehetővé teszi, hogy teljes mértékben a munkavégzés minőségére koncentráljon.