Meglátogattuk az AGROmashEXPO G pavilonjában található Precision Planting standot, ahol Sebestyén Gergely, közép-európai régióvezető mutatta be a vállalatot.

A Precision Planting 2018 óta van jelen az európai piacon. Vetéstechnikai megoldásokkal foglalkoznak, ez elsősorban régi és új vetőgépek hatékonyságnövelését és felújítását foglalja magába. Meglévő problémákra fókuszálnak, márkafüggetlen megoldásokat találnak a hozzájuk forduló termelők egyéni nehézségeire, legyen az pl. sorzárással vagy magkihelyezéssel kapcsolatos kihívás.

Ha ellátogatsz a Precision Planting standjára, olyan, különböző vetőkocsikat láthatsz, amelyekhez fejlesztéseket, innovatív megoldásokat alkalmaztak egy-egy probléma megoldására.

A vetés a termelés lelke

Fontos, hogy mivel a vetés megismételhetetlen, profin végezzük. Egyre többen ismerik ezt fel, a gazdatársadalom egyre tudatosabb és egyre jobban szeretné végezni a munkáját. A kiállításon is sokan fordulnak a Precision Planting munkatársaihoz személyre szabott megoldási javaslatokért.

Gergely szerint a nagy érdeklődés annak is köszönhető, hogy náluk nem kell egy komplett vetőgépet megvenni. Ha valakinek van egy 5-10 évese, amivel küzd a saját területén a mélységtartással vagy a magkihelyezéssel, akkor részegységenként is tudják azt a konkrét nehézséget orvosolni. A fejlődéshez, a változáshoz tehát nem feltétlenül kell teljesen új gépekbe beruházni, a régieket is fel lehet újítani, illetve olyan kiegészítőkkel ellátni, amelyekkel hatékonyabb lesz a vetés. Ha pedig az anyagi helyzet nem teszi lehetővé, hogy a vetőgép felokosítása egy lépésben történjen, apránként is elvégezhető az átalakítás.

Ha sikerült felcsigáznunk, nézd meg az alábbi videót, amelyben a Precision Planting standján néztünk körül, vagy látogass el személyesen az AGROmashEXPO-ra!

A cégről pedig további információkat ide kattintva találsz, magyar nyelvű hírekért pedig érdemes a Facebook-oldalukat követni!