Kezelősegítő rendszer – Smart Handling
Minden ellenőrzés alatt, még véghelyzetekben is

Maximális hasznos terhelés, teljesen kitolt teleszkópkar, a motor fordulatszáma a maximumon – a Smart Handling túlterhelés-védelem mindenkor ura a helyzetnek. Az intelligens kezelősegítő rendszer egyrészről meggátolja, hogy a gép a túlterhelés állapotába kerüljön és ezáltal hosszirányban felborulhasson. Másrészről leveszi a vezető válláról a sok rutinfeladatot, mint pl. a teleszkópkar ki- és behúzását, aki így munkája fontos részére koncentrálhat.

A három üzemmód magyarázata

kanál üzemmód

A kanál üzemmódban a rakodóberendezés leengedésekor a teleszkópkar automatikusan behúzásra kerül. Ezáltal a rakomány a lehető legközelebb kerül a járműhöz és még maximális teher esetén sem alakulhat ki kritikus helyzet. A kanál üzemmód ideális ömlesztett anyagok rakodása esetén.

raklapvilla

A raklapvilla üzemmódban a rakodóberendezés emelése és leengedése esetén az eszközünk egy függőleges vonal mentén mozog fel és le, ez azt jelenti, hogy a teleszkópkar automatikusan kinyúlik és behúzódik és a rakomány egyenes vonalban mozog fel és le. Ezáltal a rakomány mindig biztonságos tartományban marad és a rakodás nagy magasságban leegyszerűsödik.

Smart Handling

kézi

Kézi üzemmódban a gép nem hajt végre a gém esetében automatikus mozgásokat. A túlterhelés-védelem természetesen továbbra is aktív és megállítja a rakodóberendezést amint a túlterhelés eléri a határértéket. Ennél a pontnál csak a teleszkópkar behúzása, a rakodóberendezés megemelése és a szerelvény kibillentése lehetséges.

joystick

Egy ergonomikus kiképzésű joystickkal a gép teljes irányítását a kezében tarthatja. 17 funkcióval elvégezheti a fontos feladatokat anélkül, hogy el kellene engednie a joystickot. A KT276-KT407-es modellek esetében a joystickot a kabin konzoljára erősítették, a KT447-KT559-es teljesítménykategóriájú modellek esetében pedig a vezetőüléshez rögzítették.

További információt ide kattintva talál.