• A pótkocsikhoz kifejlesztett „AGRO Drive“ hidraulikus hajtott tengely kitüntetést kapott Budapesten, az AGROmashEXPO-n és Würzburgban is
• Európa-szerte a gazdálkodók és bérmunka vállalkozók körében sikeres – egyre inkább keresett: könnyebb a nehéz terepen végzett vontatás és egyszerűbb a karbantartás
• Integrált szabadon futás, homologizált fékek és intelligens szenzortechnika

25 százalékkal nagyobb vonóerő nedves és nehezen járható talajviszonyok mellett, kisebb vontató járművek is húzhatnak nagyobb terhet: az „AGRO Drive“ hidraulikus hajtott tengelyének fent felsorolt rendszerelőnyeivel a BPW nemcsak a nemzetközi gazdálkodók és a bérmunka vállalkozók körében lett mértékadó, hanem a magyar mezőgépipar szakmai körében is elismerést kapott – és megnyerte a magyar mezőgépipar termékfejlesztési eredményeinek szakmai és erkölcsi elismerésére alapított „Az év magyar mezőgépe” díjat – közölte a BPW.

BPW

A BPW AGRO Drive hidraulikus hajtott tengelye nem csak a jármű vontathatóságát javítja, hanem, a szervizelést is egyszerűsíti. (Forrás: BPW Bergische Achsen KG)

Az ez évi AGROmashEXPO kiállításon már hetedik alkalommal ítélték oda a legjobb hazai új fejlesztésért a Gépipari Tudományos Egyesület Mezőgépipari Szakosztálya és a mezőgazdasági szaklapokat kiadó Magyar Mezőgazdaság Kft. által alapított innovációs díjat. A hattagú szakmai zsűri helyszíni döntése alapján "Az év magyar mezőgépe 2019" elismerést a szombathelyi BPW-Hungária Kft. újdonsága, a BPW AGRO Drive hidraulikus hajtású futómű nyerte el.

A BPW-t a német szakmai médiumok, az „Agrarheute“, „Agrartechnik“ és „traction“ olvasói Würzburgban is kitüntették idén januárban „A Mezőgazdasági Technika Innovációja“ közönségdíjjal „Logisztika“ kategóriában.

BPW

Csánk Péter (k), a BPW-Hungária Kft. értékesítési vezetője vette át a díjat Kerényi Györgytől, a GTE mezőgépipari szakosztályának elnökétől és Horváth Rolandtól, a Magyar Mezőgazdaság marketingvezetőjétől

Mándli Péter, a BPW-Hungária Kft. ügyvezető igazgatója és Peter Lindner a Wiehl-i székhelyű BPW Bergische Achsen KG németországi és Benelux államok értékesítési vezetője vették át a díjat: „Mi akkor is folytatjuk, ha mások már feladni kényszerülnek – ez az ígéret nemcsak a mi hajtott tengelyünkre érvényes, hanem a fejlesztési osztályainkra is. Ez a fontos kitüntetés bizonyítja, hogy az AGRO Drive-val tökéletesen eltaláltuk a gazdák és a bérmunka vállalkozók igényeit.” – hangzott el a würzburgi díjátadón.

BPW

Mándli Péter (j.), a BPW-Hungária Kft. ügyvezető igazgatója és Peter Lindner, a Wiehl-i székhelyű BPW Bergische Achsen KG németországi és Benelux államok értékesítési vezetője Würzburgban vette át a Mezőgazdasági Technika Innovációs Díját. (Forrás: Michael Palm, AGRARTECHNIK)

A gazdálkodók nehezen tudják a földeken végzett munkákat az időjáráshoz és a talajviszonyokhoz igazítani: a trágyázási időszakok szigorú hatósági szabályozás alá tartoznak. A bérmunka vállalkozókat is szorítja az idő a munkavégzésük során – tehát bármilyen időjárás esetén dolgozniuk kell. Ezzel magyarázható a BPW AGRO Drive elnevezésű hidraulikus hajtott tengelyének sikere: a pótkocsiknak 25 százalékkal több vontató erőt jelent – ez lehetővé teszi például a trágyázási munkálatokat lejtős terepen és a betakarítást nedves talajon. Ilyen módon kisebb traktorok is képesek nagyobb teher vontatására.

A hajtókerék csökkentett csúszása által a rendszer magas forgatónyomatékot fejt ki a talaj feltúrása nélkül. Az automatikus szabadon futás lehetővé teszi a közúton történő közlekedést és a nagyobb sebességet. A hajtott tengely széria felszereltségeként elő van készítve a csatlakozás egy abroncsnyomás szabályzó rendszer (RDS) számára, amely optimalizálja a kerekek felfekvési felületét a mindenkori talajviszonyokhoz. A forgásirány és fordulatszám érzékelők (DDS) már 0 km/h-tól működésbe lépnek és így lehetővé teszik például a trágya, vagy növényvédő szerek precíz kiszámítását és adagolását.

Minden opcionális érzékelő (RDS, DDS, ABS) beépítési helyzete és bekötése a maximális védelem és a könnyebb karbantartás figyelembe vételével került kialakításra. A BPW-re jellemző a szervízbarát fékrendszer: a hajtott tengely átgondolt kialakításának köszönhetően a karbantartási munkákat és a fékbetétek cseréjét a hidraulikus hajtó motorok kiszerelése nélkül is el lehet végezni.