Az Agrokomaxnál járt az Agroinform stábja. Az Agrokomax szakemberével, Kaputa Zoltánnal, marketing vezetővel már többször találkozhattak olvasóink is a szabadtéri gépbemutatókon. Most azonban fedett helyen, a cég újonnan nyílt, Budapest X. kerületében található bemutatótermében kalauzolt minket végig a termékpalettát bemutatva.

Kaputa Zoltánnal, marketing vezető az új bemutatóteremben

Kaputa Zoltán marketing vezető az új bemutatóteremben – fotó: Agroinform.hu

A kínálat nagy részét az AGT, és ennek "kismárkája", a Media Line gépek fedik le. Az AGT termékek 90%-ban Honda motorral felszereltek, a Media Line gépek viszont egyedi gyártású motorokat tartalmaznak, így a két márka elkülönítése indokolt volt. Emellett a Media Line a hobbikertek tulajdonosainak is könnyen elérhető gépeket, míg az AGT inkább a nagyobb gazdaságok, szőlészetek, gyümölcsösök számára ajánlott gépeket kínálja.

Az előtérben AGT gyepszellőztető és fűnyíró, a háttérben áramfejlesztők

Az előtérben AGT gyepszellőztető és fűnyíró, a háttérben áramfejlesztők – fotó: Agroinform.hu

Gyepszellőztető és fűnyíró

42-53 cm-es méretben érhetők el a márka fűnyírói, amelyek fémházasak, ennek köszönhetően kevésbé sérülékenyek, mint a műanyag borításúak, viszont a tisztításukra jobban oda kell figyelni.

A cég különböző szivattyúkat is árusít, ezek szintén AGT márkájú, Honda-motoros gépek. Szemcsemérettől függően különítik el őket, a víz szennyezettségének mértékétől függ, kinek melyik gépet ajánlják a szakemberek.

Áramfejlesztők

Egy ilyen gép beszerzése előtt azt kell mérlegelni, hogy milyen fogyasztók lesznek rákötve. Mint említettük, az AGT 90%-ban Honda motorral felszerelt gépeket kínál, de az áramfejlesztők Briggs&Stratton motorosak. A motor mellett a generátor is nagyon fontos, azokból is a neves márkák termékei vannak felszerelve rájuk, tehát abszolút felső kategóriás márkáról beszélhetünk.

Az AGT 4501 HSBE akár egy hétvégi kisház áramellátására is alkalmas, ha olyan helyen van a hobbitelked, ahol nincs bevezetett villamos energia. Elektromos indítású és indítóautomatika is vásárolható hozzá. Kifejezetten a hétvégi házaknál praktikus szerkezet, hiszen ha elmegy az áram, pl. egy vihar esetén, a hozzá kapott indítópaneles ládád érzékelni fogja, és beindítja az áramfejlesztőt. A kisebb áramfejlesztők tehát erre a célra ajánlhatók, a nagyobbak pedig ipari felhasználásra.

Kapálógép tartozékokkal

Kapálógép: különlegesség, hogy egyes tartozékok benne vannak az árban – fotó: Agroinform.hu

Kapálógép

Ékszíjas és fogaskerekes-kuplungos meghajtással rendelkezőből lehet választani. Sokszor az tapasztalható a piacon, hogy a kapálógép ára nem tartalmazza a tartozékokat, és ez sok bosszúságot okoz, plusz utánajárást, szállítást tesz szükségessé. Az Agromaxnál viszont benne van az árban, így ez egy piaci versenyelőnyt jelent a cég számára. Például a videóban bemutatott AGT kapálógép esetében a járókerekeket, az első segédkereket, a kapatagokat és a csoroszlyát adják hozzá – felár nélkül. A többi tartozék is megrendelhető, pl. kínálnak kultivátoradaptert, jobbra forgató eke körmös vaskereket és még télre hókotrót is.

Rotakapa, kapálógép

Rotakapa, kapálógép – fotó: Agroinform.hu

Egytengelyes traktorok

Az AGT 2-es és 3-as gépek (egyikük utánfutós verzióban is kapható) különlegessége, hogy ha a traktorrészt megvásárolod, az adapterek külön rendelhetőek hozzájuk, és onnantól kezdve szabadon alakíthatók. Felszerelhető pl. talajmaró és egyéb eszközök is.

Egytengelyes traktor utánfutóval

Egytengelyes traktor utánfutóval – fotó: Agroinform.hu

Szinte végtelen lehetne a felsorolásunk, mi minden érhető el a cég kínálatában, pl. akár a 120 cm munkaszélességgel bíró AGT, Honda GX390 motorral működő, top kategóriás rotakapára gondolunk, akár a Master hűtő-fűtő-szárító berendezésekre, köztük a nagyipari dobventillátorra, amelynek az alábbi videóban a hangját is meghallgathatod.

A legjobb, ha ellátogatsz az Agrokomax bemutatótermébe és a saját szemeddel nézel körül. Amíg ezt nem tudod megtenni, tekintsd meg videónkat:

A bemutatóteremben már most, májusban is folyamatosan várják az érdeklődőket. Ám ha Budapest messze van, az Agrokomax országos hálózatában elérhetőek ezek a gépek, tehát Debrecentől Szegedig bármelyik partnerükhöz betérhetsz. Sőt, az Agrokomax weboldalon is meg lehet rendelni a kiválasztott modellt, és a cég munkatársai abba a városba, abba a vidéki kereskedésbe irányítanak majd, amelyik neked a legkényelmesebben megközelíthető.

Kerti kisgépek széles választéka

Kerti kisgépek széles választéka – fotó: Agroinform.hu

A puszta értékesítésen kívül komoly szaktanácsadói körrel is rendelkezik az Agrokomax. Nyugodtan fordulhatsz hozzájuk, ha egy bizonyos munkára keresel gépet, de bizonytalan vagy, hogy melyik lenne a jó megoldás.

További információkért látogass el az Agrokomax weboldalára!