A Pöttinger bemutatta az új, aktuális munkamenetekhez rugalmasan igazítható TOP 632 A típust, CURVETECH megoldással.

A kettős rotorral akár 6,30 méter munkaszélesség is lefedhető

Az oldalsó gereblye a nagy fokú rugalmasságát a hátsó rotoron lévő különleges kormányzási módnak köszönheti. Ezáltal a munkaszélesség széles tartományban változtatható, a vontató követésétől függetlenül. Esetleges akadályok gond nélkül kikerülhetők és az egyenetlen terepforma sem jelent akadályt. A kettős rotorral akár 6,30 méter munkaszélesség is lefedhető.

Pöttinger TOP 632 A CURVETECH rendsodró

Az új Pöttinger TOP 632 A CURVETECH rendsodró – fotó: poettinger.at

A rendsodró egy dupla vagy két egyszeres rend összegyűjtéséhez alkalmas. Az újfajta csuklós vázszerkezetnek és közvetlen kormányzásnak köszönhetően a hátsó rotor jobbra és balra egyaránt irányítható, fokozatmentesen, két hidraulikus munkahenger által. A második rotor a szokott módon kapcsolódik az elsőhöz és a meghajtásban sincs újdonság.

Új CURVETECH kormányrendszer

Két hidraulikus henger működik együtt a hátsó rotor kormányzásában. Kanyarodáskor egy köztes, a főváz első forgáspontja és a hidraulikahengerek közötti kiegészítő tag, összeköttetés biztosítja, hogy a két rotoregység optimális átfedésben legyen.

BASIC CONTROL előválasztó rendszer

A TOP 632 A CURVETECH rendszerrel ellátott TOP 632 A alapfelszereltségéhez tartozik a BASIC CONTROL. Ez az előválasztó rendszer maximális kezelési kényelmet nyújt és négyféle kormányzási, illetve üzemmódot, pozíciót kínál: egy rend, kettős rend, parkolás, szállítás.

A hátsó rotor kormányzására szolgáló két hidraulikahenger automatikusan vezérelt, így amikor az orsószelep működtetése után a hátsó rotor a kívánt oldalra tér ki. Az előválasztással együtt, automatikusan a terelőfüggöny is lenyílik.

Precíz talajkövetés

A vontatott TOP A kétrotoros oldal-rendsodrók alapfelszereltségként tandemtengelyekkel vannak felszerelve és meredek rézsűn is precízen dolgoznak, a széles vázszerkezetének köszönhetően. A talajkövetés még jobb lehet, a hátsó rotoron lévő (opcionális) dupla szabályzó kerekekkel, valamint a szintén opcionális, a gyakorlatban már bevált MULTITAST nyomkerekekkel. A hátsó rotor kardános felfüggesztése, a vázcsuklók mozgási szabadságával együtt kiváló háromdimenziós talajkövetést tesz lehetővé minden egyes rotor számára.

Az új Pöttinger TOP 632 A CURVETECH-kel minden gazdálkodói elvárásnak megfelel.

Forrás: www.lectura.press/en