Első ránézésre a be nem ülnénk kategória, de amikor megindul az ekével, látszik, hogy ugyan nem most jött le a gyártószalagról, de még jó pár évig a földeken lesz. Egy traktor, amit láthatóan nem csak néhány évre terveztek.

A T-74 traktorból – aminek 1962-ben indult meg a gyártása – csaknem 900 ezer darab készült (pontosan 880792 darab), ezekből sok még ma is dolgozik. Ez a 3 tonnás vontatási osztályú szovjet, lánctalpas traktor a harkovi traktorgyár szüleménye, a DT-54 és a T-75 traktorok korszerűsítésével készült. Arra tervezték, hogy minden mezőgazdasági és szállítási munkát biztonsággal el tudjon végezni.


A T-74 lánctalpas traktor négyhengeres SMD-14A dízelmotorral rendelkezik, amelynek a teljesítménye 75 lóerő. Mechanikus kétkaros sebességváltójának 6 pozíciója van az előre, és egy a hátrafelé történő mozgáshoz. Lényegesen lassabb, mint a kerekes modellek: a sebessége 2,5 és 11,5 km/h között alakul.

Külsőleg a T-74 nagyon hasonlít az elődeihez, a T-54-hez és a T-75-höz. Karosszériája kiegyensúlyozó felfüggesztéssel merev csatornaszerkezetre került. Nagyon kényelmes a fülkéje, amiben dupla ülés kapott helyet. A kabinba a fűtött levegő egy speciális burkolaton keresztül jut be, szabályozni lehet az áramlási irányát és intenzitását. Mivel minden vezérlőkar a közvetlen közelében található a kezelői állomásnak, így kényelmes benne a munka.

Ha azt szeretnéd, hogy a T-74-es traktor hosszú ideig a munkatársad maradjon, akkor oda kell rá figyelni, és rendszeresen kell karbantartani. Lényeges, hogy a munka végeztével mindig távolítsd el róla a szennyeződéseket, így meg tudod előzni a traktor elemeinek korrózióját.

Traktort keresel? Az Agroinform Piacterén biztosan meg fogod találni a számodra tökéleteset!