Hódmezővásárhelyen, a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon a Farkas Szerviztechnika Kft. standján jártunk, ahol Farkas Gábor ügyvezető vezetett körbe minket.

A cég felsorakoztatta a legnépszerűbb telepített tartályait, láthattunk egy fém tartályszeletet is, ami azt mutatta be, hogy egy kármentő medencés tartály miként helyezkedik el. Ezek népszerűek beltérre, de el is lehet látni őket tetővel, illetve be lehet zárni őket, mint egy konténert. Elérhetőek 3000-5000-7000 és 9000 literes változatban. 9000 literestől felfelé a konténeres megoldást javasolják. Az olasz gyártó – az Emiliana Serbatoi – 40 éve van a piacon, a cég már 12 éve működik velük együtt.

A szállítható tartályok területén is erős kínálattal rendelkeznek: ezek az 55 literestől kezdve a 900 literesig érhetőek el (lesznek majd új 2-3000 literes tartályok is).

Megnéztünk egy fűtéssel, tankolóautomatával ellátott 2500 literes AdBlue tartályt is, ami hasonlóan a többi termékhez megvásárolható a cég weboldalán keresztül is.

Műanyag tartályok közül elhozták a kiállításra a nagyon népszerű 10000 literes változatot, amiből létre tudnak hozni akár fémkonténeres megoldást is. Ennek előnye, hogy az engedélyezés során csak 5 méter védőtávolságot kell tartani az alacsony kockázatú épületektől (míg a nyitott változatokat 10 méterre kell elhelyezni). A tartályok mérőóráinak pontosságát ellenőrzik.

Az 5000 literes kabinetes megoldású tartály 2 méteres átmérőjű és 2,32 méter magas. Létezik levezetett töltéssel, de meg lehet tölteni felülről is. (A piaci igényekhez mérten 7500 és 10000 literest is tudnak biztosítani fronttöltés nélkül.). A bemutatott tartály 80 literes szivattyúval volt ellátva, vízleválasztó szennyszűrővel, automata pisztollyal, 6 méteres tömlővel és digitális órával.

A következőkben bemutatásra kerültek a legnépszerűbb szállítható tartályok is, amelyek 55 liternél kezdődnek. Elérhető 110 literes – ezek gurulósok –, 150 literes, 220 literes, pickupos 440 literes és 400+50 literes változat is (az 50 literes AdBlue-tárolásra szolgál). Ennek a nagy testvére a 900+100-as kivitel nagy gépekhez. A betöltő fedél fémből készül, így nem kopik el, hosszú az élettartama. A nagy tartályok nagy kapacitású szivattyúval vannak ellátva.

Láthattunk még:

  • levegő-hidraulikus elven működő mobil emelőt
  • 110 literes gurulós gázolajtartályt
  • kisebb gazdaságoknak 150 literes tartályt órával, szűrővel felszerelve
  • 330, 440 literes tartályokat, ahol maguk a lábak hullámtörőként is funkcionálnak
  • AdBlue tartályból egy 110-es, és egy 220-as kivitelt
  • egy akkumulátoros kézi zsírzót, ami mutatja a bejuttatott anyag mennyiségét is
  • ADR-es 330 literes benzintartályt, ami robbanásbiztos szerelvényekkel van felszerelve
  • egy nagy Nitrosol tartályt

A termékek többféle színben is elérhetőek, így egyedi igényeket is ki tudnak elégíteni, ami segítséget jelenthet egy-egy cég marketingjében.

A Farkas Szerviztechnika csapata várja a kedves érdeklődőket a NAK Szántóföldi Napokon Mezőfalván 2024. június 5-én és 6-án.

A Farkas Szerviztechnika Kft. tevékenységéről és termékeiről további információkat az alábbi elérhetőségeken szerezhetsz:

FARKAS SZERVIZTECHNIKA Kft.

farkas