Az Agroinformon nemrég megjelent egy cikk, amely az új traktorok első forgalomba helyezésének 2018-as alakulását foglalja össze a Datahouse hivatalos adatai alapján. A Massey Ferguson traktorok esetében azonban az abban megjelent 59 darabbal ellentétben 112 erőgép állt munkába – közölte az importőr Austro Diesel GmbH.

MF

112 MF erőgép állt munkába tavaly Magyarországon

Az eltérés abból adódott, hogy az előzőleg megjelent statisztikai számok nem tartalmazták az úgynevezett importőri vizsgán átesett gépeket 2018-ban. Ezek vadonatúj traktorok, Magyarországra lettek értékesítve, csak az első forgalomba helyezés Ausztriában történt meg, nem pedig Magyarországon. Az ilyen gépeket „itthon” csak honosítani szükséges, amely nem feltétlenül jelentkezik a hazai első forgalomba helyezések között.

A Datahouse által közölt adatok, bár helytállóak, kizárólag a magyarországi első forgalombahelyezések számát közlik. A valós számok így azt mutatják, hogy a Massey Ferguson – kiváló évet zárva – összesen 112 új erőgépet helyezett forgalomba 2018-ban – közölték.