Funkció és méret
Míg például gépek fedett parkolására vagy szalmatárolásra kitűnően alkalmazható egy nyitott, falburkolat nélküli szín, addig szemestermény tárolására már legalább egyrétegű acél trapézlemezes burkolattal rendelkező, zárt, hőszigetelés nélküli csarnok szükséges. Állattartást vagy emberi tartózkodást kiszolgáló funkciók, illetve közel állandó hőmérsékletet igénylő agrár technológia esetén pedig már csak temperált, hőszigetelt tető- és falburkolattal rendelkező zárt épület jöhet szóba. A sokféle méret- és technológiai igény az alkalmazott épületszerkezetekkel szemben is igen sokrétű műszaki követelményrendszert támaszt, emiatt igen fontos tényező a minden szempontnak megfelelő megoldás kiválasztása, megtervezése és felépítése.

állattartó épület

Swedsteel állattartó épület

Acél alapanyagú tartós elemek – rendszerbe foglalva
A Swedsteel-Metecno cég épületrendszereinek alapját a kiváló minőségű, nagy teherbírású tűzihorganyzott acéltermékek és komponensek alkotják, amelyek magukba foglalják a tartószerkezeti elemeket, igény szerint a hőszigetelés nélküli egyrétegű lemezes vagy hőszigetelt szendvicspaneles burkolati megoldásokat, továbbá a rendszerekhez szükséges kiegészítőket, tartozékokat és kötőelemeket. A csarnokok teljeskörű méretszabadsága megkívánja az adott funkcióra optimalizált szerkezeti kialakítást, legyen szó állattartásról, terménytárolásról vagy akár feldolgozó tevékenységről.

Miért jó ez nekem, mint beruházónak? A különféle termékek és kiegészítők azonos gyártótól történő beszerzése garanciát jelent a kompatibilitásra, az egyes elemek egymáshoz kapcsolódására, a minőségre és a hosszú távú, tartós és biztonságos használatra. Fontos, hogy a termékek és a rendszerek is rendelkezzenek azokkal a tanúsítványokkal, amelyek szavatolják a beruházónak, hogy az elkészült épület mind műszaki, mind biztonsági szempontból megfeleljen az elvárásoknak.

terménytárolóSwedsteel terménytároló

Gyors kivitelezés – jelentős megtakarítás
A Swedsteel-Metecno könnyűszerkezetes csarnokainak további előnye a száraztechnológiás építési mód, a gyors kivitelezés, amely kiválóan leköveti az ágazat szezonalitásából fakadóan szűkre szabott kivitelezési határidőket. Ha figyelembe vesszük a könnyűszerkezetes elemek kis önsúlyából fakadó szállítási,  valamint a kivitelezés gyorsaságából fakadó munkaóra-megtakarításokat, akkor egyértelmű, hogy rendkívül költséghatékony megoldást jelentenek.

Magas szintű mérnöki és értékesítési szolgáltatás
A kiváló minőségű rendszerelemek teljessége önmagában még nem elegendő. A beruházók számára a Swedsteel-Metecno munkatársai az építési folyamat bármelyik pontján számos szolgáltatással, együttműködési lehetőséggel állnak rendelkezésre. Már a koncepcionális tervezés fázisában nagy segítséget nyújthatnak az elképzelések pontosításában a cég által előre kidolgozott mintacsarnokok (pl. gépszín, terménytároló, malacnevelde). A hivatalos tervdokumentációk elkészítésében, valamint a kivitelezés, a teljes megvalósítás folyamatában pedig a vállalattal együttműködő, komoly szakmai tapasztalattal rendelkező, országos partnerhálózat kínál testreszabott megoldásokat, szolgáltatásokat az építtetők számára.

nyitott szín

Swedsteel nyitott szín

Pályázatok támogatása
A financiális tényezők, a korszerű műszaki megoldások, a csarnokok tartóssága, a rendszerek kiváló minősítései, a vállalat által adott hosszú távú garanciák összességükben olyan előnyöket jelenthetnek, amelyek a projektek megvalósítását támogató pályázatok elbírálása során is szerepet játszhatnak.

Keresse a Swedsteel-Metecno-t és kérjen műszaki, szakmai konzultációt és ingyenes árajánlatot 3D látványtervekkel kiegészítve. Swedsteel-Metecno (1) 781 0833 vagy info@swedsteel.hu