Az Sz-Agro 2007 Kft. standján jártunk az AGROmashEXPO-n, ahol Szajkó Norbert mutatta be két nagy gépgyártó, a HE-VA és a THYREGOD azon gépeit, amit a cég forgalmaz. Elmondta, mennyire fontos a számukra, hogy a gazdák megtalálják azokat a gépeket, amelyek elősegítik a mostani rendkívüli időjárási körülmények között is az eredményes gazdálkodást. Megfelelő vízmegőrzést biztosítanak és elősegítik az optimális vízháztartás megvalósítását.

Ilyen termék a HE-VA Top-Cutter száraprító henger, amit a kifejlesztés első pillanatától kezdve eredményesen képviselnek és az igényeknek megfelelően folyamatosan fejlesztenek. Három méretben mutatták be: 6 méteres kétsoros, 3 méteres kétsoros, és 3 méteres egysoros változatban. A gépek mind mellső, mind pedig hátsó hárompontfüggesztéssel rendelkeznek, speciális hajlított V-alakú késekkel. A hatékonyabb aprításhoz ajánlott a kétsoros változat, melyeken a kések ellentétes elhelyezésűek. A Tip-Roller hengerekre is szerelhető Top-Cutter száraprító henger. A simító egység helyére kerül felszerelésre így bővítve annak használatát (5,4 méteres munkaszélességtől).

A standon két különböző gyűrű fajtával – Cambridge 510 mm és csillag 450-500 mm átmérővel - megtekinthettük a HE-VA Tip-Roller hengert. Ezek 4,5 – 15,3 méter közötti munkaszélességben több, mint 2000 példányban dolgoznak a magyar mezőgazdasági vállalkozásokban.

A következő bemutatott termék a HE-VA Sub-Tiller lazító volt. Ez egy hagyományos, egyeneskéses változat, annak érdekében, hogy ne keverjük össze a talajt, csak megemeljük és megroppantsuk. Ez a lazító típus a felső réteget nem forgatja csökkentve a talaj kiszáradásának lehetőségét; nagyobb csapadék esetén a víz a kések nyomán elszivároghat. Új fejlesztés, hogy a kések felületének „páncélozottsága" meghosszabbítja a kések élettartamát.

A kiállításon nagyon sokan érdeklődtek a HE-VA Weeder gyomfésű iránt, amivel a mechanikus gyomírtás mellett a talaj felső 1 – 2 cm-ben megszüntethető a kapillaritás és javítható a műtrágya-hasznosulás is.

A dán THYREGOD gépei közül a TRV HD 2.0 sorközművelő kultivátort mutatták be, ami stabil, masszív eszközként hosszú élettartammal rendelkezik. Kamera és érzékelőpálcás vezérlése nagy pontosságot és így hatékony gyomszabályozást eredményez. Minden csapágyakon fut, bármilyen sortávolság beállítható rajta 0-90 centiméterig. 85 cm-es gerendelymagassága meghosszabbítja használhatóságát. A gép után elhelyezhető gyomfésű, ami garantálja a gyomok végleges eltávolítását.

Az Sz-Agro 2007 Kft. termékeiről az alábbi elérhetőségeken találsz bővebb információkat:

Sz-Agro 2007 Kft.
Mezőgazdasági gépek kis- és nagykereskedelme

SZ-AGRO 2007 Kft. logó