Az AUER Technik Kft.-nél jártunk Nagykanizsán, ahol traktorok, akciók és meglepetések várják az érdeklődőket. Horváth Endre tulajdonos, ügyvezetővel beszélgettünk, akitől megtudtuk, hogy már 10 éve képezi üzleti filozófiájuk alappillérét az ügyfélközpontúság, azaz a gazdák igényeinek maximális kielégítése.

Megpróbáltak a termékkínálatba más gépeket is bevonni, de maradtak a CNH gépek forgalmazásánál, ugyanis ezeknek van meg a teljes garanciális háttere és az ország több pontján 15 olyan kiváló szerelő, akik többéves tapasztalattal bírnak a szervizelés területén. A CNH gépcsoporton belül a traktorok mellett New Holland kombájnokat is forgalmaznak.

A cég továbbra is ellátja a Sonarol gyári képviseletét. Sorra is vettük a Sonarol lengyel gyártmányú homlokrakodókat, amiből valamennyi CNH géphez (Case IH, Steyr, New Holland) valót, valamint a John Deere 5-ös és 6-os szériára valót is forgalmazzák. Az emelés magasságát a típusszám határozza meg: háromszázastól a hatszázasig van, különböző lóerő teljesítményeknek megfelelően is.

A portfólióban megtalálhatók a homlokrakodóhoz gyakran keresett eszközök is: palettavilla, kanalak kétféle méretben. A homlokrakodókról érdemes tudni, hogy szinte mindegyik azonos alkatrészeket tartalmaz. Van hozzájuk joystick, elektronikus vezérlés, de más eurós szabvány szerinti eszközt is fel lehet rá tenni. Professzionális vasszerkezetből állnak, ami nagyon megbízhatóvá teszi a használatukat. A legkisebb rakodó ára 2 millió 490 ezer forinttól indul, 2 millió 680 ezer forint a következő, a legmagasabb kategória pedig 3 millió forintba kerül. Művelőkerekeket is forgalmaznak készletről a kisebb CNH-s gépekre.

Erőgépek tekintetében idén a betakarítógépekre fókuszálnak. A New Hollandnál az ötös szériától a CR kombájnokig mindegyiket tudják prezentálni. Születésnapi meglepetésként a cég komoly akciókkal is készül. Például a júniusra-júliusra megrendelt kombájnokba ajándékként teljesen ki lesz építve a teljes GPS az RTK-ig.

Közelebbről is láttuk a New Holland 60145-ös traktort, ami gyári fronthidraulikával, rugózott kabinnal, 4 pár hidraulika kivezetéssel rendelkezik, amihez még adnak egy 600 kg-os fémsúlyvázat is. A traktor szinte minden fajta munkára befogható, 145 lóerőig tudják szoftverezni is. A New Holland T 6.145-ös traktor 32.900 ezer forintért érhető el.

Megnéztük az akciós CASE IH Puma 150-es traktort is, aminek a nagyobb, Puma 200-as változata 46 millió 900 ezer forintért kerül értékesítésre. Ezután érkeznek majd a céghez a 270-es Optumok, a teljes Farmall C, vagy a Steyr Multi traktorok – tovább színesítve az egyébként is széles termékkínálatot.

Nagyon népszerű a 117 lóerős Steyr Kompakt traktor. A kényelmes, Olaszországban gyártott kistraktor 22 millió 900 ezer forintért kapható.

Minden traktort műszaki vizsgával adnak át, illetve a március 30-ig tartó akció keretében le is szállítják a gazdáknak.

Ha érdekelnek az akciók és az Auer Technik Kft. termékei, akkor a következő elérhetőségeken tájékozódhatsz a részletekről:

auer