A kommunikáció alapja egy 3G modem, ami az öntözőberendezés vezérlő paneljával áll kapcsolatban. A FieldNET képes mind a Pivot mind a Lineár rendszerek vezérlésére. Attól függően, hogy milyen eszközzel csatlakozunk a FieldNET-hez, többféle kezelőfelület érhető el. Egy applikáció az egyszerűbb napi használatra, mely alkalmazás okos telefonokra vagy tabletekre telepíthető, valamint egy komplexebb online felület a számítógéppel történő használathoz.

Mindkét felületen keresztül vezérelhetjük öntöző berendezéseinket, valamint valós idejű információt kaphatunk azok pillanatnyi működéséről.

A rendszer felhőben tárolja az adatokat, így saját informatikai rendszerünkben nem igényel speciális szoftvert vagy tárhelyet.

fieldnet

Az applikáció okos telefonokra vagy tabletekre telepíthető a napi használatra – fotó: Agrotec Magyarország Kft.

Az alkalmazáson keresztül elérhetőek a fontosabb funkciók, mint a kijuttatott vízmennyiség, a gép haladási sebessége és iránya, beállítható a végágyú működési tartománya, de ugyanakkor információt kaphatunk a berendezés pillanatnyi helyzetéről és munkafolyamatáról. A géphez kapcsolódó eseménytörténet is megjelenik, mely fontos lehet a vízmennyiség kiválasztásakor.

Online felületen a fentieken túl elérhetőek a berendezés statisztikai adatai, térképes nézetben láthatjuk és vezérelhetjük a teljes öntözési rendszerünket. Riportokat készíthetünk és ezeket a riportokat elmenthetjük saját számítógépünkön, hogy további elemzést/kiértékelést végezhessünk.

A rendszer vizet, időt, és pénzt takaríthat meg a felhasználó számára.

Segítségével azonos időn belül működtethetővé válnak fizikailag egymástól távol lévő rendszerek. Fontos kiemelni, hogy a különböző kiegészítő berendezések használatával bővíthető a rendszer. A FieldNET képes megjeleníteni meteorológiai állomás és talajszonda által mért információkat is, hozzájárul az okszerű öntözés megvalósításához.

A FieldNET egy komplex rendszer melynek részei külön-külön is segítik a termelő folyamatokat, de egyben alkalmazva egy megbízható és kimondottan hasznos döntés előkészítő egységet képez.

A rendszer részei:

Távvezérlés:
Segítségével minden olyan információt megkaphatunk, amit a gép vezérlő paneljánál állva is elérhetünk. Lehetőséget biztosít az indításra, leállításra, vízmennyiség beállítására, egyedi öntözési terv készítésére és az alapbeállítások programozására. A folyamatosan lekérdezhető információk mellett beállíthatunk különböző szintű riasztásokat, mint például alacsony nyomás vagy feszültségesés, melyekről saját beállításunk szerint e-mail vagy szöveges üzenetben értesít a rendszer. Egy további elem a Pivot Control, amellyel egyéb gyártók gépeit is bevonhatjuk ebbe az egyszerű és felhasználóbarát irányítási egységbe.

pivot control

A Pivot Control még könnyebbé teszi az irányítást – fotó: Agrotec Magyarország Kft.

Meteorológiai állomás:
A telepített napelemmel töltött akkumulátorról működtetett egység méri a fontosabb meteorológiai adatokat, mint a hőmérséklet, csapadékmennyiség, szélirány és szélsebesség, relatív páratartalom és besugárzás, ezek mellett kalkulált értékeket is megkapunk, mint az evapotranspiráció, harmatpont, kumulált csapadékmennyiség.

Talajszonda:
A telepített eszközzel a termesztési ciklus elején a növények közé kihelyezve napról-napra nyomon követhetjük a talaj vízleadó képességét. Akár 4 különböző mélységben elhelyezett érzékelőt használva tudhatjuk meg, hogy milyen viszonyok uralkodnak a talaj nedvességtartalmához köthetően, ezzel is döntésmegalapozó információkhoz jutva.

A FieldNET távvezérlő rendszerrel olyan eszköz kerül a kezünkbe, mellyel mindennapi munkánkat nagyban megkönnyíthetjük, költségeinket és az időráfordítást csökkenthetjük.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését vagy kérdése lenne, keresse értékesítőinket vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az ontozes@agrotec.hu címen.