Az Agritechnica kiállításon a Sato-Gép Kft. szakemberével Walloschek Andrással beszélgettünk. A Hatzenbichler standján tavaszi gépeket állítottak ki, például gyomfésűt, ami ma már nemcsak biogazdálkodásban terjedt el Magyarországon is, hanem a konvencionális gazdálkodásban is egyre többen alkalmazzák, látva a sokoldalúságát és az előnyeit. Tavasszal a gabonaápolásnál bokrosító hatása van, a beteg, elhalt leveleket eltávolítja, nem tömöríti a talajt, azt szellősé, levegőssé teszi, és akár kapás kultúrákban is használható.

A gyomszabályozásban szintén fontos szerep jut a következőként bemutatott Hatzenbichler sorközművelő kultivátornak, amit automata kormányzású kamerás rendszerrel, vagy akár ISOBUS vezérléssel is el lehet látni, így Section Control segítségével ki tudja emelni a különböző kocsikat, hogy ne legyen dupla művelés és növénykárosodás.

Most év végén a Sato-Gép Kft. kiemelt előrendelési akciót biztosít a gazdáknak ezekből a prémium minőségű gépekből.

Láttuk a Hatzenbichler Air-Flow pneumatikus gyomfésűt, ahol az alapkivitelnél mezőnként, míg a speciális kivitelnél minden egyes pálcánál külön beállítható a nyomás 0,1 bartól egészen 6 barig. Kamerarendszerrel is ellátható.

További információkat a Sato-Gép Kft. termékeiről az alábbi elérhetőségeken szerezhetsz:

SATO-GÉP Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

sato-gép