A fő kínálatból STEYR fronton a 80 - 300 LE kategóriában a teljes portfóliót sikerült elhozni. Nagy figyelmet kapott a sulitraktor, azaz a STEYR 4085 Kompakt típusú 85 lóerős erőgép, amelyből 24 darabot adott át a Magtár Kft. az Agrárszakképzési konzorciumnak és tagintézményeinek a közelmúltban.

traktor

A sulitraktor egy kiállított példánya – fotó: Agroinform.hu

A STEYR 4085 Kompakt típusú 85 lóerős traktorok főbb jellemzői:

  • 4 hengeres, 3,4 l-es turbófeltöltéses, viscokuplungos hűtőventilátor, intercooleres common rail SCR nélküli motor
  • S-CONTROL 2 24/24 szinkronizált HI-LO váltó 24 előre, 24 hátrameneti fokozatú váltó 3 tartományban 4 szinkronfokozattal, POWER-SHUTTLE terhelés alatti irányváltóval és elektro-hidraulikus 2 fokozatú osztóművel
  • elektronikusan kapcsolható összkerékmeghajtás, valamint a szintén elektronikusan kapcsolható első és hátsó differenciálzár
  • Sebességtartomány 0,78–40 km/h – alkalmas a szántóföldi munkaműveletekhez, valamint vontatás és akár országúton történő szállításhoz is.

Steyr traktor

Nagy volt az érdeklődés a saját fejlesztésű IMPRESS bálázó iránt – fotó: Agroinform.hu

Pöttinger, Lemken, Reinke gépek is felvonultak

A traktorok mellett az osztrák gyártó, a Pöttinger szálastakarmány betakarító gépsorából egy IMPRESS bálázót láthattunk, ami egy viszonylag új, teljesen saját fejlesztés. Ezek a gépek nagyon sok pozitív visszajelzést kaptak, amiért gyorsan és hatékonyan lehet velük megfelelően tömör bálákat készíteni. Nem véletlenül szavaznak nekik egyre többen bizalmat.

Rendkívül látványos stand, rengeteg berendezéssel – videó: Agroinform.hu

A LEMKEN gépek már megszokott látvány a cég standjánál. 2015 óta forgalmazzák őket nagy lelkesedéssel, és most a Bábolnai Gazdanapokra egy 6 méteres RUBIN 12 tárcsát és egy 3+1-fejes JUWEL M7 ekét hoztak, illetve a bemutató területen egy 300 LE-s STEYR traktor a vadonatúj JUWEL 10-es függesztett ekével dolgozott.

Az öntözési üzletágnak is komoly hagyománya van a Magtár Kft.-nél. Az amerikai gyártó, a REINKE egyik körforgó berendezésének részlete került kiállításra rendkívül látványos módon a stand felett. A vezérlődoboz tartalmazott mindent amit ebben a technikában manapság föl lehet vonultatni, illetve a szórófejeknél is különböző típusokat tettek közszemlére, amelyek a kínálatot prezentálták.

Steyr traktor

Reinke, Steyr, Lemken, Pöttinger látkép a Magtár standján – fotó: Agroinform.hu

Dammann önjáró permetező

A kiállított DAMMANN önjáró permetező a permetezéstechnika, illetve a vezérléstechnika csúcsát és legjavát volt hivatott szemléltetni. A gép különlegessége, hogy talán a világon ez az első, ami gyárilag nem a saját kezelőfelületével, GPS rendszerével készült, hanem az Ag Leadernek egy InCommand 1200-as kormányzása van benne. Ez azért előnyös mert egy rendszerszerű szemléletet indít el a szigetszerű megoldások helyett.

Damman permetező

Hatalmas méretek, rendkívüli tudás – fotó: Agroinform.hu

A rendszer folyamatosan nyomon követi, hogy a gép hogyan dolgozott, ez online bekerül az irodában és gyakorlatilag már az egész permetezési napló elkészül a traktor vezetőfülkéjében. Sokan azt gondolhatják, megint egy bonyolult több kapcsolós kijelző, amin nem lehet kiigazodni, de a kezelése meglepően egyszerű, mindenki kiismeri rajta magát. A gépkezelőktől visszaérkezett tapasztalatok is ezt bizonyítják.

A standon egyébként a Magtár Kft. által forgalmazott összes kezelőfelület ki volt állítva, tehát élőben bármit be tudtak mutatni az érdeklődőknek. Kezdve a Trimble által gyártott eszközöktől az AFS 700-as kezelő felületeken át, a cég egy olyan széles termékkínálattal rendelkezik, amelyből minden gazdának tudják személyre szabottan ajánlani a lehető legjobb megoldást.

Amennyiben további kérdésed lenne, keresd bátran a Magtár Kft. munkatársait.