Minden gazda számára fontos témáról beszélgettünk Kovács Mátéval, a mezőtúri cég értékesítési szaktanácsadójával. Szó esett az utóbbi időszakban a mezőgazdaságban megfigyelhető gázolaj, adblue, műtrágya készlethiányról és a rapszódikus ellátásról, ami minden gazdálkodó életét megnehezítette és megnehezíti ma is. Érthető módon mindezek miatt megnövekedett az igény az otthon is felállítható saját tartályokra, amiben például a beszerzett gázolaj szükség esetén eltárolható.

A Derby-Túr Kft. az elmúlt három hónapban sikerrel oldotta meg a logisztikai problémákat, és kezelte a brutálisan megnövekedett keresletet, így most már

akár szállítható, akár telepíthető tartályokból raktárról is ki tudják szolgálni a megrendelőiket.

A legnépszerűbb szállítható tartályok: IBC tartályok

Az IBC tartályokat a cég műanyag- és fém csapos kivitelben is forgalmazza. A Derby-Túr szakembere a műanyag csapos modelleket azoknak ajánlja, akik elősorban otthoni tárolásra keresnek megoldást, míg a Derby-Túr saját fejlesztésű fém csapjával szerelt tartályokat azoknak, akik rendszeresen szállítanak gázolajat vagy egyszerűen csak egy bombabiztos megoldást keresnek, ezeknek ugyanis nagy előnyük, hogy mivel a fém csap a tartály síkjában helyezkedik el, az egy esetleges ütközés során sem sérül, így nem folyhat el az értékes gázolaj.

Ezekre az IBC tartályokra szerelik fel prémium, saját márkás DT-Line kimérőszerkezeteiket 3 év garanciával, amelyeket az olaszországi AdamPumps kifejezetten a mezőtúri cégnek készít, így a piacon csak a Derby-Túr kínálatában találhatóak meg.

derby

A Derby-Túr saját fejlesztésű fém csapjával felszerelt IBC tartályban biztonságosan szállíthatod a gázolajat – fotó: Derby-Túr Kft.

Telepíthető gázolajkutak

Kovács Máté bemutatta az Agroinform stábjának a cég komplett gázolajkút készletét – ezek a 2500 literestől egészen a 30.000 literes méretig érhetőek el. Ennek a kínálatnak a Derby-Túr által már 15 éve forgalmazott konténeres tartályok is részét képezik, a jelenleg fennálló acélhiány miatt azonban igen rapszódikus ellátással kell megküzdeniük. A szakember hangsúlyozta, hogy mindezek ellenére jelenleg két-három hetes határidővel képesek szállítani a konténeres tartályokat is, de fontos, hogy mindazok, akik ezek vásárlásában gondolkoznak,

minél előbb lépjenek, és időben adják le a rendelést, ugyanis az alapanyagok drágulása mellett a kereslet felfutására is lehet számítani, főleg az üzemanyagár-plafon megszűnésekor.

Deso és Kingspan Fuelmaster gázolajkutak

A Deso kutak kiváló ár-érték arányt képviselnek, méghozzá olyan műszaki megoldásokkal, mint a megerősített szerkezettel rendelkező ajtó, vagy a PIUSI kimérőszerkezet digitális mérőórával, 6 méteres tömlővel, automata töltőpisztollyal és természetesen finomszűrővel.

A Kingspan Fuelmaster gázolajkút minőségben már abszolút a piac fölé növekvő termék, sok más mellett olyan megoldásokkal, mint a LED-es lámpa, a 3" szabvány tömlőcsatlakozó és a digitális szintjelző, amely számokat is kijelez, tehát pontosan megmutatja, mennyi gázolaj van a tartályban. Mindezek mellett falvastagsága is kiemelkedő, ami nagyon megbízhatóvá teszi a terméket. Éppen ezért a Kingspan kutak a 10 év átlyukadás elleni garancia mellett 3 év teljes körű kiszállógaranciával rendelkeznek, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha bárhol az országban elromlik egy ilyen termék, a cég szakemberei a lehető legrövidebb időn belül ingyen megjavítják, még a kiszállásért sem kell fizetni.

Az AdBlue tartályok előnyei

A Deso AdBlue 2500 literes változata egy kiváló ár-érték arányú termék, ami automata fűtéssel rendelkezik, emellett a tartály külső és belső közét kitöltő speciális anyagot tartalmaz, ami -40 fokig is képes megvédeni a benne tárolt AdBlue-t. Természetesen a Deso AdBlue tartályokhoz is tartoznak olyan használatot könnyítő elemek, mint az automata pisztoly, a hosszú tömlő és a digitális mérőóra.

adblue

Magyarországon már több száz gazda megelégedéssel használja Nitrosolra, melaszra vagy vízre a Kingspan AgriMaster 22.000 és 28.000 literes verzióit – fotó: Derby-Túr Kft.

Nitrosol tartályok 10 év garanciával

A cég különleges, 10 éves, 200 százalékos garanciát vállal a Kingspan AgriMaster nitrosol tartályokra. Ez azt jelenti, hogy ha a tartályok rendeltetésszerű használat mellett kilyukadnak, akkor a Derby-Túr nemcsak a tartályt javítja meg vagy cseréli ki, hanem azt is megtéríti, ami a tartályban volt. Őrült vállalásnak tűnhet ez részükről, egy tartálynyi Nitrosol manapság egy 2-3 éves középkategóriás használt autó árával vetekszik, de a 2-4 cm vastag fal és a több, mint 500 eladott darabhoz viszonyított nulla sérülés önmagáért beszél.

A biztonság mellett a funkcionalitás is hangsúlyos, éppen ezért fejlesztették ki DT-Nitromix keverőrendszerüket, amely a házi megoldásoknál jobban, hatékonyabban keveri a tartályban tárolt anyagot amellett, hogy szerelés, bontás nélkül, egy csap elforgatásával tud a tartályautóból is leszívni, vagy az AgriMasterből külső tartályba kitárolni.

Melasz tartály automata adagolóval: Újdonság az állattenyésztők számára!

A DT-Nitromix keverőrendszer erejét bizonyítja, hogy akár melaszra is használható, a Kingspan AgriMaster tartályokkal egyetemben. A keverőrendszer ráadásul automata adagolórendszerrel is párosítható, ennek hatalmas előnye, hogy ha a takarmánykeverő kocsi a tartály alá áll, a gépkezelőnek ki sem kell szállnia, mindössze néhány gombnyomásra van szükség egy távirányítón, és a tartály automatikusan leadja a megfelelő mennyiséget.

A cégről és termékeiről további információkat ide kattintva találsz.