Vonóerejük és tömeg/teljesítmény arányuk a nagy vonóerőigényű alapművelő talajmunkagépek üzemeltetéséhez ideális.

traktorAz Agroinform.hu apróhirdetés rovatában különböző évjáratokban és teljesítménykategóriákban egész széles választékkal találkozhatunk ebben az erőgép csoportban. Ezekből válogattunk néhányat árban, korban, márkában és teljesítményben széles határok között.


A napjainkban már a CNH flottájába tartozó észak-dakotai Fargo traktorgyára hatalmas múlttal rendelkezik, régebbi termékeik legendásak a gazdák körében. Hazánkban a még eredeti Steiger traktorokból használt, jó állapotú példányt is lehet találni annak ellenére, hogy ezek is már használtan érkeztek az országba. Megbízhatóságuk, konstrukciójuk a szakmai közönség körében egyöntetű.

A hirdetések között egy igazán szép, 33 éves, békés megyei példányra találtunk

"Steiger Cougar lll., teljesen felújított, hibátlan állapotban. 380 le Scania 14 literes, v8 turbós motorral, ami szintén fel van újítva. Azonnal munkára fogható gép. 7500 ü.ó., de a teljes felújítás óta 500 órát ment. 80 százalékos gumikkal. Első hídban NON SPIN difizárral."
traktorA szentpétervári Kirovec traktorok hazánkban nagy múltra tekintenek vissza, első példányuk 1969-ben érkezett. A régebbi K-700 és -701 modellekből még számtalan dolgozik, több mint 30-40 éves koruk ellenére. Az üzemanyag-fogyasztásuk ugyan nem pénztárcakímélő, viszont cserébe kárpótolják a gazdát vonóerővel.

A hirdetések között viszont már a jóval takarékosabb, modernebb motorral, korszerűbb erőátvitellel és magasabb ergonómiával szerelt K-744 típust találtunk, amely már egy más korszakban, a kilencvenes évek közepén készült.

"Eladó egy Kirovets K-734 típusú erőgép, kitűnő állapotú, szép állapotú, 1996. évjárat, 300 LE-s, 4000 ü.ó., friss (5 éves) műszakival, 2 személyre, vizsgáztatott klíma, 1-2 körös légfékrendszerrel."

traktorAz ezredforduló környékén egy tatai cég az ukrán HTZ T-150K traktor magyar komponensekkel való ötvözésével egy korszerűbb, megbízhatóbb, megfizethető változatot kínált a hazai gazdaságok számára. A 200 lóerős Rába D2156-os motorral és ergonomikusabb fülkével szerelt erőgép akkorában 10 millióba került, és a törzscsuklós traktorok kínálatában egyfajta alternatívát kínált, a kisebb teljesítménykategóriában is.

Az akkor értékesített traktorok közül mind a mai napig jó néhánnyal lehet találkozni, amelyek a talajmunkákon kívül kiváló erőátvitelüknek köszönhetően a szállításban is jól alkalmazhatók. Meglepetésünkre ebből a ritka koprodukciós gépből is lehet eladót találni.

"Gyári, jó állapotú, kevés üzemórával rendelkező, fiatal, valóban 2004-es Rába HTZ 200 műszakival, valamint Rabewerk 4 fejes gyári ekével eladó."

traktorNem lennénk igazságosak, ha kifelejtenénk összeállításunkból azt a törzscsuklós traktort, amelyből a legtöbb eladót találunk az apróhirdetések között. Tavaly ünnepelte 40 éves jubileumát az ikonikussá vált hazai nagytraktorunk, a kooperációban gyártott Rába Steiger. Gyártásának 25 éve alatt közel négyezer gördült ki a szerelőszalagról, és mind a mai napig nagyon sok jó állapotú példányt vehet, aki a magyar mezőgépipar büszkeségének erejében bízik.

"Eladó Rába Steiger 250-es, 1984-es, gömbölyűhidas, „buci” kerekes erőgép! Felújított motor, váltó, osztómű, kuplung, hidak, munkahengerek (kormány, emelő), függesztőrúd, függesztőkar (CAT3), új hidraulikaszivattyú, hidraulikatömb, új hidraulikacsövek, összes szűrő + olaj cserélve, hidraulikus harmadik pont, a fülke kárpitozva, hangszigetelve, új klímával, új gumiabroncsok + vékony gumigarnitúra felnivel, újra vezetékelve + lámpák, új gumibakok és rengeteg egyéb kisebb-nagyobb alkatrész újracserélve vagy felújítva. A gumik állapota 100 százalékos. A traktor piros rendszámos, 2020-ig műszakival."

traktor

Tudta, hogy az apróhirdetésekkel nyerhet is?
Az Agroinform.hu legújabb nyereményjátékában nem kell mást tennie, mint a nap bármely percében INGYENESEN feladni akár 100 db* ajánlatot Apróhirdetéseink között 2016. augusztus 15. – 2016. október 15. között!

< Adja fel hirdetéseit IDE kattintva! >