Mitől váltott ki olyan nagy érdeklődést a gazdálkodók körében a STEYR 4125 Profi traktor? Pillmann Pétert, a Magtár Kft. STEYR termékfelelősét kérdeztük a vállalat sláger-erőgépéről.

– A STEYR 4125 Profi traktor egy valódi középnehéz univerzális erőgép, így szinte minden gazdaság remekül ki tudja használni az előnyeit.

A traktor sikere komoly műszaki paramétereiben rejlik, amelyek közül most a legvonzóbb tulajdonságokat emeljük ki:

  • Négyhengeres FPT motor, amely a korszerű STAGE V környezetvédelmi előírásoknak is megfelel.
  • A károsanyagkibocsátási normát ez a traktor részecskeszűrő- és a kipufogógáz visszavezetése nélkül tudja teljesíteni
  • Szinte karbantartásmentes konstrukció
  • 24-sebességes robotizált PowerShift váltó
  • A STEYR 4125 Profi kivívta magának a legjobb fogyasztású traktor címet a kategóriájában, a DLG összehasonlító tesztjén.

Ismerjük meg jobban a 24-sebességes PowerShift váltót

A PowerShift váltónak köszönhetően a mezőgazdasági termelők ezzel a traktoral rendkívül takarékos üzemeltetés mellett dolgozhatnak. A váltó 3 csoportban, 8 terhelés alatt kapcsolható fokozattal rendelkezik. Emellett dupla-kuplungos technológia is található a hajtóműben, amely által minden fokozatváltás rendkívül gyors, precíz és sima.

Steyr traktor

A szántóföldi munkákon kívül közúti szállítás során is kiválóan érvényesülnek a robotizált PowerShift váltó előnyei – fotó: gyári felvétel

A nyolc PowerShift-fokozat előnye a széles sebességtartomány egy csoporton belül – jelen esetben a B-csoport 4-től 18 km/h- ig tart a nyomatékátvitel megszakítása nélkül – amely gyakorlatilag a teljes szántóföldi munkatartományt lefedi.

A hajtómű másik kiemelkedő tulajdonsága az ECO végsebesség, amely 1680-as motorfordulaton teljesíti a 40 km/h sebességet – ezáltal üzemanyag-takarékosan szállíthatunk közúton.

A hajtómű alapkivitelben is számos programozási lehetőséggel rendelkezik, ezek közé tartozik a szántóföldi és a  közúti automatika. Ezen kívül beállítható az induló fokozat, illetve megadható, hogy irányváltáskor előre- illetve hátramenetben milyen fokozatba kerüljön a hajtómű.

Az S-Control 8-as hajtómű további előnyös funkciója az S-Stop II., amely lehetővé teszi a kezelő számára, hogy a kuplungpedál használata nélkül fékezze állóra a traktort, nagyban megkönnyítve például a homlokrakodós-, vagy bálázási munkákat.

Az opcionálisan elérhető S-Tronic funkció segítségével a gépkezelő feladata leegyszerűsödik, így mindössze arra kell figyelnie, hogy a kívánt haladási sebességet szabályozza a Multicontroller karral, illetve a gázpedállal. Az ehhez tartozó legelőnyösebb motorfordulatot, illetve hajtómű-áttételt az S-Tronic vezérlőrendszer automatikusan szabályozza.

A rendkívül jó áttételezésű hajtómű kiváló vonóerő-leadásra képes, amelyet tovább segít a közel 2,7 méteres tengelytáv.

A Magtár Kft. nagy figyelmet fordít a kezelő kényelmére is, ezért a Profi traktorok mindegyikét rugózott mellső tengellyel és fülkerugózással kínálja partnerei számára.

Ha szeretnénk összefoglalni a STEYR 4125 Profi traktor legfontosabb előnyeit, feltétlenül ki kell emelnünk, hogy a kiváló fogyasztású négyhengeres FPT motorjának, a remek konstrukciójú S-Control 8-as hajtóműnek, 6,5 tonnás saját tömegének és a kapás kultúrákba is beilleszthető traktorméreteinek köszönhetően igazi profi választás ez az erőgép.

A STEYR Profi 4125 traktorokat S-Control 8 sebességváltóval a Magtár Kft-nél, STEYR traktorok egyetlen magyarországi hivatalos márkakereskedőjénél érheted el.

További részletekről és a készleten elérhető modellekről érdeklődj itt.