Újabb megoldások

A Case IH Quantum típusai, a kompakt ültetvénytraktorok kategóriáját képviseli, gyümölcsösök, borászatok számára. Erőforrásként az FPT F5C motorjai szolgálnak, 75 és 107 lóerős teljesítménnyel. A fülkés és fülke nélküli kiviteleknél egyaránt kérhető opcióként rugózott elsőtengely is. A szintén opciós, 4-es szintű védelmet nyújtó, túlnyomásos fülke több, mint 43 köbméter/óra légcserét biztosít növényvédelmi munkák során. A szűrőbetétet csak 150 üzemóránként kell cserélni.

Case IH traktor szőlőben

Case IH Quantum V-szériás ültetvénytraktor szőlőművelés közben.

A legszélesebb, 157 centiméteres, Quantum CL kínálata is bővül a már meglévő, keskeny modelváltozatoknál bevált F (gyümölcsösökhöz), V (borászat) és N (ültetvényhez) alkalmas altípusokkal. A fülkés változat teljes magassága is csak 2,38 méter, ezért számos más, nyílt terepi munkára szintén alkalmas. Továbbá, olyan műszaki tartalommal is rendelkeznek, mint például az elektronikus vezérlésű, hátsó függesztőszerkezet, a nagy kapacitású hidraulika-szivattyú, vagy az első emelőszerkezet és kihajtás.

Mozgékonyság és teljesítmény

A Case IH Quantum kompakt ültetvénytraktor fordulási sugara csupán 4,5 méter. A 100 és 130 lóerős változatokat a Vestrum szériában már bevált, CVXDrive fokozatmentes erőátvitellel szerelik, amely a nagyon lassú, csupán 30 méter/órás sebességet is ugyanúgy lehetővé tesz, mint a 40 km/órás közúti haladást, mindössze 1700-as motorfordulattal.

A kedvező fogyasztáshoz a motor optimalizált hűtése, hőháztartása is hozzájárul. Az első emelőszerkezet-vezérlés és hátsó emelőszerkezet elektronikus működtetése és a CVXDrive hajtáslánc együttese meghatározó előny, a magasság és mélység beállításnál, a talajkövetésnél, gyorsbeállításnál, valamint az első kihajtás szabályozhatóságánál.

Case IH traktor fülkéje

Könnyű és precíz munkavégzés.

A CVXDrive kezelőegysége nem változott, ugyanaz maradt, mint a Case IH Vestrum fülkéjében. A tökéletesen áttekinthető, automata klímaberendezés, tágas hűtőrekesz, Accu Guide sorkövető-rendszer, ISOBUS II és III kategóriájú csatlakozó AUX-N-nel, a kezelőpanelről működtethetők, míg a Telematikai-rendszer és Case IH CVXDrive együttesen szolgálja a könnyű és precíz munkavégzést.

Meg kell említeni a nem kevesebb, mint 35 féle, gyári szereléssel kérhető, gumiabroncs-választékot, hogy az adott munkákhoz, a legmegfelelőbbet kapjuk. A fokozatmentes erőátvitel bármilyen növénykultúra esetében előnyösen használható.

Az ültetvény munkáit teszik könnyebbé a teljes esészében ledes munkalámpák, illetve a közúti közlekedést biztonságát növelik a ledes fényszórók és lámpák. Opcióban „téli csomag“ rendelhető a vezetőfülkéhez, ha hóeltakarítást vagy síkosság mentesítést is kívánunk végezni. Feladatra szabottan ballasztsúlyokat is rendelhetünk.

Az AFS (Advanced Farming System) különböző sorkövető-rendszerekkel biztosítja a precíz művelést, amelyhez opcióban még más segédrendszerek – EZ Pilot Pro, Autopilot MotorDrive és AutPilot – szintén rendelhetők. Az EZ Pilot Pro egy kormánymű-szervomotor segítségével dombos terepen, mély barázdában, csatornákban vagy rézsűn tartja az irányt, így a traktor vezetője más kezelőszerveket is működtethet menet közben.

traktor dolgozik a szőlészetben

Sorvégi automatikus megfordulási funkció is elérhető.

Sőt, az AutoPilot nemcsak előre menetbe, de hátramenetben is tudja a kívánt irányt tartani, 0,35-28 km/óra sebességtartományban és sorvégi automatikus megfordulási funkció is lehetséges. A harmadik opciós automatizálási lehetőség, a teljesen integrált Autopilot™ rendszer, amely akár 40 km/óráig képes, 2,5 cm pontossággal irányban tartani a traktort, a kormánykerék érintése nélkül.

A Case IH AccuGuide, mint a cég legkorszerűbb automatikus és GPS-alapú kormányzási rendszere egy normál méretű kijelzőről működtethető. Mindegyik rendszert lefedi a Case IH AFS RTK hálózata, ezért maximális kezelés komfortot nyújt.

AGXTEND platform az élenjáró technológiákért

Az eddig kidolgozott megoldásokkal, amelyek nagy könnyebbséget jelentenek a szántóföldi munkáknál – XPower, XPS – a Zasso partnercéggel közösen továbbfejlesztésre kerültek és immáron a borászatokban és gyümölcsösökben szintén kiválóan alkalmazhatók a vegyszermentes gyomirtás területén is, például a nagyfeszültségű gyomirtási módszerhez.