a CNHi csoport újragyártott alkatrészei.

New Holland traktor dolgozik a szántóföldön

Fontos, hogy a használt alkatrészeket ne hulladéknak tekintsük – fotó: Agrotec Magyarország Kft.

Fontos leszögezni, New Holland vagy Case IH traktorainknál a REMAN újragyártott alkatrész elnevezése az angol „remanufacturing" szóból ered, így semmi köze az utángyártott, felújított vagy bontott mezőgazdaságigép-alkatrészekhez. A magyar New Holland és Case IH traktorokhoz a gyárilag újragyártott alkatrészek ugyan használt cseredarabként kezdik meg életüket, de a gazdákhoz már 100%-ban újjáépítve, az eredeti gyári alkatrészek minőségében és a gyári új alkatrészekre vonatkozó garanciális feltételekkel érkeznek! Nem beszélve a közel 30%-kal kedvezőbb árukról.

A CNHi csoporton belül a mezőgazdaságigép-alkatrészek REMAN újragyártása nem új koncepció. A használt alkatrészek újjáépítését mind a New Holland traktorok és kombájnok, mind a Case IH mezőgazdasági gépek esetében évek óta szorgalmazza a gyártó, hiszen igazi win-win megoldás a gazdának, a forgalmazónak és a bolygónak egyaránt. Az alkatrészek teljes körű gyári újjáépítése ugyanis hatalmas energia- és időmegtakarítás a gyártásban, ami végül kedvező árakat jelent a vásárlóknak is. A munkafolyamatokért a New Holland és Case IH gépek gyártóinak saját szakembergárdája kezeskedik ott, ahol az új gépek is legördülnek a szalagokról.

A REMAN alkatrészeknél tehát a kedvezőbb ár nem jár minőségbeli kompromisszumokkal.

Újragyártott traktor alkatrészek, kedvezőbb áron, tökéletes minőségben

Úgy lehet kedvezőbb az alkatrészár, hogy az nem jár minőségi kompromisszumokkal – fotó: Agrotec Magyarország Kft.

A környezetvédelmi megfontolások miatt 2019 óta hazánkban is egyre növekszik a REMAN újragyártott alkatrészek alkalmazása a mezőgazdasági gépek szervizelésében. Mivel olyan alkatrészforrásról beszélünk, ami a járványhelyzettől függetlenül képes alapanyagokhoz jutni (ha a gazdák beküldik a hibás cseredarabokat), 2020-ról 2021-re Magyarországon megháromszorozódott a REMAN újragyártott alkatrészek iránti kereslet a CNHi csoport mezőgazdasági gépeihez.

Miért éri meg gyárilag újragyártott New Holland vagy Case IH alkatrészekkel felújítani a traktort?

1. Pénztakarékos megoldás gyári minőségben

A cseredarabok újragyártásával létrehozott REMAN alkatrészek bár minden gyártói előírásnak megfelelnek, ez a folyamat 80%-kal kevesebb energiát igényel, mintha nulláról indulna a gyártás. Az új pótalkatrészek vásárlása helyett ez átlagosan 30%-os költségmegtakarítást jelenthet a gazdálkodóknak, de motorblokkoknál akár 50%-kal több maradhat a pénztárcában. Mivel a gyárban újragyártott alkatrészek gyorsan beszerelhetőek, a rövidebb állásidő tovább faragja a gazdaságok kiadásait.

2. Teljes körű garanciával újjáélesztett traktoralkatrészek

Minden New Holland vagy Case IH traktoralkatrész újragyártását a legszigorúbb műszaki szabványoknak megfelelve végzi a gyártó. A cseredarabok tüzetes elemzésére épülő folyamat célja, hogy a lehető legkevesebb új anyag felhasználásával a lehető legtöbb alkotóelemet újítsák meg teljeskörűen. A munkavégzést szigorú minőségellenőrzési folyamatok kontrollálják, így az újragyártott alkatrészek minősége az új alkatrészekével egyenértékű. Ennek megfelelően alakulnak a garanciális feltételek is: a REMAN alkatrészekre a gyári új alkatrészekre vonatkozó garanciális feltételeket érvényesek a gyártó részéről.

3. Az újragyártott alkatrészekkel New Holland traktorunk értékállósága is javul

Használtgépünk későbbi értékesítésének esélyeit szintén javíthatjuk a REMAN újragyártott alkatrészekkel. Ezek ugyanis nemcsak gyári minőségben, de a mindenkori legújabb gyári előírásoknak megfelelve készülnek. Beszerelésükkel így egy csapásra növelhetjük gépünk teljesítményét és értékét is.

Újragyártott alkatrészek teljeskörű garanciával

Újragyártott alkatrészek teljeskörű garanciával – fotó: Agrotec Magyarország Kft.

4. A REMAN alkatrészekkel bolygónkkal is jót teszünk

Egy év leforgása alatt REMAN alkatrészekkel mintegy 28 millió tonnával csökkenthető a széndioxid-kibocsájtás – ez tíz darab 500 megawattos szénerőmű éves kibocsájtási értékével egyenlő. A fenntarthatóság szempontjából a megspórolt energiamennyiség is jelentős. A mintegy 400 millió BTU (British thermal unit, brit hőegység) energia megegyezik ugyanis 8 atomerőmű egy éves teljes termelésével.

REMAN újragyártott alkatrészek: pont, mint az új – csak még jobb!

Bár a REMAN alkatrészek újragyártása is használt alkatrész cseredarabokkal veszi kezdetét, fontos, hogy azok minősége, filozófiája, élettartama köszönőviszonyban sincs más régről ismert olcsóbb alkatrészforrásokéval.

FONTOS:

• Újragyártott, NEM utángyártott alkatrész!

Az utángyártott alkatrészek kedvezőbb ára sokba kerülhet. Ezek ugyanis nem pontosan olyan alapanyagokból készülnek, mint amit a gépek teljesítménye megkövetel. A REMAN újragyártott alkatrészek újraalkotását ezzel szemben a New Holland és a Case IH szakemberei végzik, akik tüzetesen átnézik és a gyári technológiával élesztik újjá a cseredarabokat.

• Újragyártott, NEM felújított alkatrész!

Míg a felújított alkatrészeknél épp csak annyi munkát végeznek el, hogy azok újra képesek legyenek ellátni feladatukat, a REMAN alkatrészek teljes körűen megújulnak. Így élettartamuk hosszabb, mint felújított társaiké.

• Újragyártott, NEM javított alkatrész!

Az elöregedett alkatrészek javításakor a legtöbb esetben nem foglalkoznak minden alkatrésszel, így a felújított munkadarab teljesítménye sokszor elmaradt a korábbitól. Ezzel szemben az újragyártásnál alapkövetelmény, hogy ezek az alkatrészek teljesítményben, funkcionalitásban pontosan ugyanannyit nyújtsanak, mint az új társaik.

• Újragyártott, NEM újrahasznosított vagy használt alkatrész!

A bontókból vagy más forrásból származó használt vagy újrahasznosított alkatrészek vásárlása mindig szerencsejáték. A sokszor csak egyszerű tisztításon átesett daraboknál ugyanis sosem tudhatjuk, meddig bírják el a beszerelés utáni terhelést. Ráadásul garanciális feltételek terén sem vetekedhetnek a REMAN újragyártott alkatrészekkel.

Gyári munkás az alkatrész újragyártó üzemben

Aknázzuk ki együtt ezt a remek lehetőséget – fotó: Agrotec Magyarország Kft.

A CNHi REMAN újragyártott alkatrészek felújítási és minőségellenőrzési folyamata

A New Holland és Case IH REMAN újragyártott alkatrészei 5 lépésben újulnak meg.

1. Szétszerelés. Itt minden visszaküldött cseredarabot darabjaira bontanak, egyetlen csavar vagy alátét sem maradhat a helyén.

2. Tisztítás és ellenőrzés. Minden elemet gondosan megtisztítanak és a friss gyári specifikációknak megfelelően ellenőriznek. A hibás elemeket mindig ÚJ gyári alkatrészekkel helyettesítik.

3. Kiválasztás. Megkezdődik az elemek teljes körű felújítása. Amelyik alkatrésznél az eljárás során probléma merül fel, azt ugyancsak ÚJ alkatrészre cserélik.

4. Összeszerelés. A minőségi előírásoknak megfelelt felújított vagy ÚJ részekkel pótolt alkatrészek összeszerelésével újragyártják az alkatrészt.

5. Tesztelés. Az újragyártott alkatrészeket átfogó teszteknek vetik alá a tesztpadokon, hogy kiderüljön, képesek-e azt a teljesítményt nyújtani, mint egy új, gyári alkatrész.

Case IH és New Holland alkatrész-katalógus egyre több újragyártott alkatrésszel

Az újragyártott REMAN alkatrészcsalád folyamatosan bővül, az aktuális kínálat áttekinthető a REMAN New Holland alkatrész-katalógusokban.

Jelenleg a következő alkatrész-kategóriákban érhetőek el REMAN termékek:

• Komplett motorok

• Hosszú blokkok

• Rövid blokkok

• Klímakompresszorok

• Hengerfejek

• Hajtásláncok, váltók

• Turbók

• Generátorok

• Önindítók

• Befecskendezők

• Elektronikus alkatrészek

• Diesel részecskeszűrők

• Szivattyúk, motorok, szelepek és hidraulikus hengerek

A használt alkatrész erőforrás, ne pazaroljuk el!

Az, hogy a jövőben hány gazdálkodó aknázhatja ki a gyárilag újragyártott REMAN traktoralkatrészek előnyeit, nem csak a New Holland vagy a CASE IH csapatán múlik. Mivel itt nem gyártás, hanem cseredarabokra épített komplex felújítás zajlik, fontos, hogy a gazdálkodók az elhasználódott vagy hibás alkatrészekre hulladék helyett erőforrásként tekintsenek.

Minél több érkezik be ezek közül újragyártásra a CNHi REMAN gyárakba, annál több gazdálkodó élhet a 30%-kal kedvezőbb alkatrészárak és a gyárival egyező garanciális feltételek jelentette plusszal. Ezért fontos, hogy aki teheti feltétlenül adja át a kiszerelt cseredarabot az adott alkatrész cseréjét elvégző szerviz technikusnak, aki gondoskodni fog annak visszaszállításáról a CNHi újragyártó üzemeibe.

A cseredarabok beszállítási tudnivalóiért, a REMAN alkatrészek aktuális készleteiért keresse a területileg illetékes AGROTEC Magyarország, vagy AGRI CS Magyarország központjait!

Szerelje New Holland és CASE IH traktorait gyári minőségben, költséghatékonyan újragyártott REMAN alkatrészekkel! Keresse területileg illetékes értékesítőjét!