A japán márka németországi képviselete, az Iseki-Maschinen GmbH mutatta be a TH 5 típusjelű mezőgazdasági kompakt traktort és a TXGS 24 kertészeti és kommunális célú modellt a GaLaBau szakvásáron Nürnbergben.

Iseki traktor

Iseki TH 5 többcélú kompakt traktor. A nagy üvegfelületek jó kilátást biztosítanak a vezetőnek. Kényelmes ülés, állítható kormányoszlop, légkondicionáló és hatékony fűtés, valamint ergonomikusan elhelyezett kezelőszervek – fotó: www.iseki.co.jp

Iseki TH 5 innovatív multifunkciós kompakt modell

Számos egyedi paraméterrel és műszaki megoldással rendelkezik ez az egész évben használható típus, mint például a 36 km/órás maximális sebesség közúton, az elektronikusan kapcsolható összkerékhajtás és 4 kerékfék. 3 hengeres turbódízel motorja 35 és 40 lóerős, csendes, komfortos fülkéje jó rálátást nyújt a munkavégzésre és a forgalomra.

Mind a kapcsolható 4x4-es meghajtás, mind az összes kerékre ható fékrendszer nemcsak a közúti vagy hegyvidéki közlekedést teszi biztonságosabbá, de például a téli közlekedést is, pótkocsit vontatva.

A 3 hengeres, turbódízel, common-rail befecskendezésű, 1826 cm3-es Stage V emissziós motor 35 lóerős teljesítményt és 109 Nm nyomatékot ad az TH 5370-es modellben, míg a TH 5420-asban 40 lóerőt és 125 newtonmétert. A kipufogógáz AdBlue-val és SCR-rel történő utókezelésére nincs szükség, mivel a részecskeszűrő automatikusan vagy gombnyomásra regenerálódik egy bizonyos üzemidő után. A kipufogó oldalirányban van kivezetve, nem akadályozza a kilátást.

Az alacsony, 78,8 dB(A) hangszigetelésű vezetőfülke ergonomikus és áttekinthető munkahelyet kínál. A nagy első szélvédő keskeny oszlopokat kapott

A keret nélküli ajtók és a fűthető hátsó ablak – opcionális ablaktörlővel – jó kilátást biztosítanak minden irányba, a munkavégzésre, illetve a forgalomra. Az esti munkavégzést a tetőn elöl és hátul elhelyezett LED-es munkalámpák segítik.

A vezetőülés szériában mechanikus, opcióban légrugós kivitelű. A dönthető kormányoszlop, az alapfelszereltség részét képező, hatékony fűtés és légkondicionálás, valamint az ergonomikusan elhelyezett új kezelőszervek teszik teljessé a kényelmet.

A tervezők nagy figyelmet fordítottak a gép stabilitására, a masszív kialakításra és a korrózióvédelemre.

A különböző rögzítési és felfogatási pontok elöl, a két tengely között és hátul sokoldalú és egész évben használható géppé teszik a TH 5-ös szériát.

traktor

Kis kompakt traktor, nagy kapacitás – fotó: www.iseki.co.jp

traktor

Közúton a nagyokkal is képes felvenni a versenyt – fotó: www.iseki.co.jp

Iseki TXGS 24 – az első padlófűtéses fülke, a kompakt kategóriában

Úttörő újítás a komfort terén, főleg egy kisméretű, összkerék-meghajtású, kertészeti és kommunális célú, egész évben használható traktorban. A kényelmes, teljesen üvegezett fülkében a szabadalmaztatott padlófűtés nemcsak a vezető lábát és lábszárát tartja melegen télen – ami elengedhetetlen a biztonságos vezetéshez is –, hanem a hó és a jég gyorsan elolvad a lábbelikről, és már nem jelent veszélyt, hogy esetleg lecsúsznak a pedálokról vagy a fellépőről kiszálláskor. A fülke padlózata természetesen ennek megfelelően lett kialakítva, akár slaggal is tisztítható.

A komfort másik része a jó hőszigetelés, a nagy teljesítményű fűtés és légkondicionálás, a hőmérséklet egyenletes elosztása – összesen 6 befúvónyíláson keresztül, háromfokozatú ventilátorral –, elősegítve az ablakok jég- és páramentesítését is téli időben. A hátsó szélvédő szériában fűtőszálas kivitelű. A padlófűtés be- és kikapcsolható, szintén a motor hűtővízköréről működik.

Az esti munkavégzést a fülke tetején elöl-hátul egy-egy pár munkalámpa segíti. A 3D ívelt ajtópanelek könnyű be- és kiszállást és nagy látómezőt biztosítanak mindkét oldalra.

Minden kezelőszerv ergonomikus kialakítású, a műszerfal jól áttekinthető, egyértelmű, így a típust kevésbé ismerő gépkezelők is biztonsággal dolgozhatnak. A kormányoszlop állítható kivitelű, a teljesen hidraulikus kormánymű megkönnyíti a sok fordulóval, manőverrel járó munkák (pl.: fűkaszálás) munkafolyamatát.

A vezetőülés szériában kézi állítású, mechanikus rugózású, de opcióban légrugós és elektromos állítású szintén rendelhető.

Természetesen többféle gumiabroncsozás közül is választhatunk vagy akár cserélhetünk is: általános, gyepfelület, terepgumi stb. A gumiabroncsoktól függően a gép minimum szélessége 1,22 méter, ezért gyalogjárdákon, sétálóutcákban, átjárókon vagy kerékpárutakon egyaránt jól használható. A "4 évszakos" használhatóság, a minőség és sokcélú alkalmazás kedvező ár/érték arányt nyújt.

traktor

Iseki TXGS 24 – fotó: www.iseki.co.jp

traktor

Kivételes újítás a külön kapcsolható padlófűtés – fotó: www.iseki.co.jp

Szöveg: www.press.lectura.de