Szeptember 8-án tették közé az új modell teljes bemutatóját a gyár honlapján. Az új típus a meglévő gyártmánykínálatot bővíti, a Serie 7 és a 9340 TTV Warrior típusok közé ékelődve.

A motor

A 6,1 literes, hathengeres, kétlépcsős turbófeltöltővel szerelt Deutz gyártmányú blokk maximális teljesítménye 287 lóerő. A Stage V emissziós előírásokat hűtött kipufogógáz-visszavezetéssel és DPF + SCR kombinációval teljesíti. Az üzemanyagellátó-rendszer közös nyomócsöves, 2000 bar befecskendezési csúcsnyomással, a magasnyomású szivattyú a motor olajköréből kapja a kenést.

Deutz-Fahr 8820 TTV

Könnyen hozzáférhető motortér.

Az időszakos olajcsere 1000 üzemóránként esedékes. A traktor maximális sebessége 60 km/óra, 1830-as motorfordulaton – de 50 km/órára is kalibrálható (1535 ford./perc) –, a 40 km/órát 1220-as fordulatnál érjük el. Legalább 33 kg/LE a teljesítmény-dotáció. Az üzemanyagtartály 505, az AdBlue tartály 35 literes.

Erőátvitel és kihajtások

Az új, SDF7780 típusú, fokozatmentes váltómű, a korábbi típusok hosszú éves tapasztalataira alapozva lett kifejlesztve. Egyaránt tartalmaz bolygókerekes áttételeket, kuplungszerkezetet és két hidrosztatikus egységet, egyesítve minden részegység előnyét, a legoptimálisabb erőátadás érdekében. Minden munkafolyamat során, a pillanatnyi terhelésnek megfelelően késedelem nélkül, lágyan kapcsol.

Deutz-Fahr 8820 TTV

Első kihajtások, emelőszerkezetek és csatlakozások.

A hátsó kihajtó tengelycsonk 3 fokozatban kapcsolható: 540ECO; 1000; 1000ECO. Kombinálva az első kétfokozatú tengelycsonkkal, a gépet még szélesebb körűen és hatékonyabban lehet alkalmazni. A hátsó kihajtás, az eszköz teljesítményigényét a másodperc tört része alatt érzékeli, és ennek megfelelően hangolja a kihajtó tengelycsonk kuplungjának terhelését. A finomhangolt bekapcsolás az iMonitor3 egységen állítható be.

Deutz-Fahr 8820 TTV

Hátaó kihajtások, emelőszerkezetek és csatlakozások.

Az első- és hátsó kihajtó tengelycsonkok automatikus funkciói a munkakomfortot szintén növelik. Az ECO üzemmóddal 18 százalékos üzemanyag-megtakarítás is elérhető és a finomhangolás egyaránt védi a traktor és az eszköz hajtásláncát. A teljes kihajtótengely-egység karbantartása a traktor komolyabb megbontása nélkül lehetséges.

Deutz-Fahr 8820 TTV

A teljes erőátvitel.

Növekvő termelékenység

A hátsó emelőmű kapacitása 11 tonna, amely szinte bármilyen alkalmazáshoz, eszközhordozáshoz megfelel. Továbbá, maximum 5 hidraulikus csatlakozás kérhető, előre pedig kettő, elektronikus, terhelésfüggő szelepvezérléssel. A 8. szabályozószelephez egy joystick is kapcsolódik, a manőver közbeni emelések precíz végrehajtásához.

Az automatikus vagy hidraulikus működtetésű, alsó függesztőkar-stabilizátorok, a radaros kerékcsúszás-szabályozás, a hidraulikus felső kormányösszekötő, a külső távműködtetés, az első tengelyben futó, belső hidraulikavezetékek és a kiváló kilátás a fülkéből, a könnyű manőverezés együttesen nyújtanak biztonságos, hatékony munkavégzést.

Deutz-Fahr 8820 TTV

Könnyű manőverezés, hatékony munkavégzés.

Az opciók sorát hidraulikus gyorscsatlakozók teszik teljessé. A hidraulika-rendszer kapacitása 210 liter/perc, a tartálytérfogat 90 liter. A megengedett össztömege 16 tonna, ebből 6,5 tonna a teherbírás közúton. Az első emelőszerkezet teherbírása 5450 kg. A hátsó abroncsozás 710/70 R 42 méretű, azaz 205 centiméter átmérőjű.

Biztonság és precizitás

A maximális termelékenység alapja a precíz kezelhetőség, mind szántóföldön, mind közúton, valamint a lehetséges maximális munkasebesség mélyművelésnél vagy függesztett eszközzel egyaránt. Az első futómű rugózása és fékrendszere úttörő megoldásokat is alkalmaz, mint például az adaptív rugózás, amely maximális stabilitást nyújt nehéz vontatáskor, szántóföldi munkáknál vagy rakodógép funkcióban egyaránt.

Deutz-Fahr 8820 TTV

Első fékszerkezet.

Az „Anti-Dive” rendszer megakadályozza, hogy egyoldalú terhelés hatására berugózás történjen, veszélyeztetve a traktor stabilitását. Ez a funkció a haladási sebességtől vagy az adott munka jellegétől függetlenül be- és kikapcsolható. Az első tengelyen normál, a tehergépkocsikon is megszokott hidraulikus tárcsafékek vannak, vákuumos fékerő-rásegítéssel, így minimális pedálerőnél is maximális fékhatást biztosít.

Munkakomfort hosszú távon

A tágas fülke légrugós felfüggesztésű, automata klímaberendezéssel van felszerelve, a belső teret minőségi kidolgozás és anyagok jellemzik. A kijelzők, műszerek jól áttekinthetők, a kezelőszervek elrendezése logikus. A fülke és a motorház független, nincs rezonancia, átmelegedés és kedvező a zajszint.

Éjszakai munkavégzés, teljes fényerő mellett.

Nemcsak a teljesen új szélvédő, de az oldalsó ablakok és hátsó szélvédő is kiváló rálátást biztosít a munkaterületre és a traktorhoz kapcsolt eszközökre, de akár 4 külső kamera is rendelhető extraként. Az éjszakai munkavégzést nagy teljesítményű, ledes munkalámpák segítik, összesen 50 ezer lumen fényerővel.

Az analóg és színes digitális, valamint FTF technikát alkalmazó, InfoCenter-Pro pontos tájékoztatást nyújt minden műveletről, paraméterről.  A mini MMI-n (MultiMedia Interface – multimédiás érintőképernyős-egység) keresztül a traktor beállításai egyszerűen elvégezhetők. Az Isobus-rendszer mintegy 200 pontra terjedhet ki.

Az üzemeltetési adatok (távdiagnosztika) táblagépen és okostelefonon egyaránt elérhetők, továbbá felhő alapú adatbázisba vagy USB porton keresztül egyaránt fel- és letölthetők. A 8820 TTV típus az „okos gazdálkodási rendszerhez” (CFS – Connected Farming System) szintén csatlakoztatható.

Forrás: www.deutz-fahr.com