Fendt 900 Vario Gen6 traktorszéria

A versenyképesség megőrzése érdekében folyamatosan fejleszteni kell, tudja ezt minden gazdálkodó, gépgyártó, vállalkozó. Ez az alapvető igény hívta életre a 900-as traktorszéria hatodik generációját is. A széria modelljei szinte bármilyen célra alkalmasak, bármikor bevethetők. Könnyen súlyozhatók, szerelhetők át különböző feladatokra, amit a felszereltség és az opciók széles választéka is mutat.

Fendt

A Fendt 900 Vario Gen6 traktorok szinte bármilyen célra alkalmasak.

Új fejlesztésű MAN motorok – Bizonyítottan kitűnő üzemanyag-fogyasztás

Fendt traktor

Az új fejlesztásű MAN motor 237 g/kWh-os fajlagos üzemanyag-fogyasztással rendelkezik.

A Fendt 900 Vario az igazi nagyüzemi gazdálkodók számára kifejlesztett, elsősorban nehéz talajmunkákra tervezett vontató traktor. A 9 literes, hathengeres, alacsony fordulatszámú MAN motorja és az 1000-es szériából átvett hajtóműve előrevetíti a traktor megbízhatóságát, tartósságát. A Fendt 942 Vario motorja a teljes nyomatékot 1500-1700 fordulatszám-tartományban adja le és a DLG PowerMix teszteredményei szerint a korábbi S4-es szériához képest is jobb – 237 g/kWh-os – fajlagos üzemanyag-fogyasztással rendelkezik.

A 950-es motorfordulatszám mellett képes 40 km/h-val, vagy 1500 f/min esetén 65 km/h-val haladni.

A VarioDrive hajtómű kiküszöböli a hajtásláncban a mellső és hátsó tengelyek közötti feszültséget, és közben kanyarban még a „pull in turn” hatás révén csökkenti a fordulási sugarat az által, hogy a tengelyek közötti áttételt – a traktorok között egyedülálló módon – változtatja. A kanyarodás közbeni vontatási hatékonyság nő, eltűnik a „sodró” hatás, sokkal tisztábban és szebben, szűkebb íven fog fordulni a traktor a talajon, nem hagy maga után barázdákat a fordulásoknál.

Fendt traktor

Annak érdekében, hogy a meglévő vonóerő a talajra juthasson, és a felfekvő felület növekedjen, kifejlesztettek egy új, nagy méretű gumiabroncsot a 900-as széria számára.

Az igény esetén beépíthető két hidraulikakör (két LS-szivattyúval) lehetővé teszi például nagy térfogatáram igényű fogyasztó kiszolgálását az egyik hidraulika körön keresztül – és ezzel párhuzamosan – és ettől függetlenül a másik hidraulikarendszeren keresztül nagy nyomásigényű fogyasztók kiszolgálását. E két rendszer kombinálása révén javul a hidraulikus hatásfok, csökken a hőveszteség. A hidromotor kapacitása alapesetben 210 l/perc, dupla hidraulikarendszer esetén 430 l/perc.

Annak érdekében, hogy a meglévő vonóerő a talajra juthasson, és a felfekvő felület növekedjen, kifejlesztettek egy új, nagy méretű gumiabroncsot a 900-as széria számára, amelynek maximális átmérője 2,2 m (750/70 R 44). Ezen túlmenően a kis talajtaposást és nagyobb vonóerőt lehetővé tevő gyári abroncsnyomás-szabályzó rendszer a hatékonyságnövelés mellett a környezetvédelmet és a fenntartható gazdálkodást is segíti. A VarioGrip illetve VarioGrip assziszens rendszerekkel egyrészt csökkenhet az üzemanyag-fogyasztás és a talajtaposásból eredő terméskiesés, és ezzel párhuzamosan nő a területteljesítmény és a gumiabroncs élettartama.

Ready for more? Még több extra az Ön számára!

Először kerül a 900-as széria kínálatába opcionálisan egy infotainment rendszer, amely a traktor terminálon keresztül kezelhető. Prémium változatban 4.1-es hangrendszerrel és mélysugárzóval szerelik fel. A High-End kihangosító rendszer számára nyolc egymással kommunikáló mikrofon került a tetőbe integrálásra, amelyek a háttérzörejeket kiszűrik és az emberi hangot felerősítik. Az eredmény pedig: kiváló beszédminőség munka közben.

Fendt

Rengeteg extra a hatékony és kényelmes munkavégzésért.

A traktor jobb oldalán egy új, kihúzható multifunkcionális szerszámkészlettartó került felszerelésre, amelybe igény szerint kihúzható szerszámosláda, vagy egy 12 l-es kézmosó tartály is betehető.

Evolution ülés aktív lengéscsillapítással és klimatizált ülőfelülettel, elforduló háttámlával. Szeretik megspórolni az árát, pedig ez is egy teljesítményfokozó tényező, hiszen ha a pilóta kényelmetlenül érzi magát, meg fog állni.

Ha sűrűn dolgozunk éjszaka, akkor mindenképpen válasszák a LED munkalámpa csomagot, ezzel együtt jó szívvel ajánlhatjuk még a szoftveres extrákat is. A szoftveres extrák a leglényegesebbek közé tartoznak, mert ezek a gép tudását támogatják, és lehet, hogy nem is extraként kellene ezekre gondolnunk, hanem alapként.

A SectionControl, mely a szakaszolásnál van segítségünkre vetés, műtrágyázás, permetezés, vagy bárminemű kijuttatási feladat végzése esetében, a munkagép munkaszélességének változtatásával (pl. kultivátorkapa kiemelése, vetőegység elzárása, műtrágyaszóró szórásképének változtatása, permetezőkeret szakaszainak kikapcsolása) ad lehetőséget megtakarítások elérésére a ráfedések minimalizálásával.

Ehhez a témakörhöz kapcsolódik a VRC – Variable Rate Control -, a táblatérképek alapján történő, változtatható mennyiségű kijuttatás. Adott területekre meghatározott mennyiségeket juttatthatunk ki. Ami fontos benne, hogy segítségével a talajunkhoz tudjuk optimalizálni a kijuttatást. Mindig annyit juttathatunk ki adott helyen és időben, amennyit a talaj/növény bír, amennyire szüksége van. Nyilván ennek a háttere némi agronómiai ismeret és alapadatok megléte.

Az Auto Teach In és az Auto Turn együtt alkotja a TI Headland táblavégi forduló funkciót. Az Auto Turn működése táblahatár alapon, beállított paraméterek szerint bizonyos távolságra a táblahatártól a traktor megfordítását fogja elvégezni, a gépkezelő beavatkozása nélkül. Ehhez kétféle stratégia közül lehet választani: parcellaművelés vagy nagytábla-művelés (több parcella sorban művelése).

A Fendt Connect segítségével lehetővé válik a helyfüggetlen flottamenedzsment és a gépbeállítások távoli optimalizációja. A Fendt Connect két használati lehetőséget biztosít a vevő részére: egyrészt a saját gépei ellenőrzését, másrészt a kereskedő szerviz szolgáltatásainak igénybevételét. A szervizkódok és szerviz intervallumok szintén lehívhatók. A következő szerviz intervallumok és / vagy hibakódok kiolvasásával tervezhetővé válik a megelőző karbantartás időpontja.

Fendt traktor

A Contour Segment Assistant egyszerűen felveszi a gép optimális haladási irányát a tábla alakja alapján. Rengeteg szoftveres extra van, amely segíti a traktoros munkáját, és nem is nehéz megtanulni használni őket – szinte adja magát a beállítás mikéntje.

Külön kiemelendő továbbá a traktor új, markáns megjelenése. Van, akinek ez is számít. Az, hogy kifejezetten jól néz ki a traktor.