A meglévő vetőgép-szériát a Dama "New Edition mit Corex-Plus-Scheibenscharen” és a Dama "New Edition Isotronic” modelljei egészíti ki. A Dama „New Edition Corex Plus“ munkaszélessége három méter, vetőmagtartálya pedig 600 liter, ami 100 literrel nagyobb mint a korábbi Dama 300-as modellé.

A Dama „New Edition Corex Plus“ munkaszélessége három méter, vetőmagtartálya pedig 600 liter, ami 100 literrel nagyobb mint a korábbi Dama 300-as modellé – fotó: maschio.com

A Corex-Plus tárcsás csoroszlya alkalmazása az új technológiának köszönhetően lehetővé teszi a vetőmag gyorsabb és mélyebb vetését, 350 mm átmérőjű tárcsák használata mellett. Minden tárcsás csoroszlyához tolóbütykös adagolószerkezet tartozik, ami egyszerűen és gyorsan a szükséges munkakörülményekre szabható.

A új Dama „New Edition Isotronic” a New Edition minden előnyét egyesíti az új ISOBUS elektronikával és az elektromos meghajtással – fotó: maschio.com

A sorozatban ugyancsak új a Dama „New Edition Isotronic” modell amely Corex-Plus csoroszlyarendszerrel szerelt. Ez az új modell a Dama New Edition minden előnyét egyesíti az új ISOBUS elektronikával és az elektromos meghajtással. Ezáltal a gépkezelő a kijuttatandó vetőmag mennyiségét a vezetőfülkéből, az ISOBUS terminálon keresztül kényelmesen be tudja állítani, illetve menet közben változtatni tud rajta.

Ezen túlmenően az új ISOBUS elektronikának köszönhetően lehetőség van a Section-Control elnevezésű alkalmazás használatával a gép vezérlésére, így például a fordulósávok optimálisan vethetők.

Böngéssz az Agroinform.hu Piactéren a vetőgépek között, számos márka modelleit találhatod meg.