A franciaországi Innovagri mezőgazdasági kiállítás keretében bemutatott MF TH.8043 modell új megoldásokat kínál a mezőgazdaság és ipar területén a legnagyobb igényeket támasztó anyagmozgatásra.

„Ez az új modell további fontos lépést jelent a Massey Ferguson számára ebben a kulcsfontosságú szegmensben”–tájékoztat Francesco Quaranta, a Massey Ferguson európai és közel-keleti régióinak értékesítésért és marketingmunkáért felelős alelnöke. „Stratégiánk megvalósításában arra törekszünk, hogy teljes körű, értékes termékskálát és szolgáltatást kínáljunk ügyfeleink és üzleti partnereink számára, ennek képezi részét az új MF TH.8043 teleszkópos rakodó megalkotása és piacra dobása.”

mf

Az MF TH.8043 teleszkópos rakodó kiemelt fontosságú műszaki jellemzője a 7,5 méteres maximális emelési magasság.

„Az új modell kiváló teljesítményt nyújt a legnagyobb kihívást jelentő vegyes és szántóföldi gazdálkodások, továbbá tejelőszarvasmarha-telepek számára, illetve azon alvállalkozók számára, akik igényeikre szabottan nagyobb teherbíró képességű munkaeszközt keresnek” – teszi hozzá.

A 130 lóerős MF TH.8043 teleszkópos rakodó kiemelt fontosságú műszaki jellemzője a 7,5 méteres maximális emelési magasság és a 4,3 tonna maximális emelőképesség (az MF TH.7038 modell rakodási paramétereivel összehasonlítva ez 13%-os előrelépést jelent). Az új 3500 L kanál a piacon kapható rakodókanalak legnagyobb kapacitásával büszkélkedik. A teljesen új formatervezésű gém kiváló munkavégzést tesz lehetővé úgy a dőlési szög, mint a teherbírás vonatkozásában; jellemzője az automatikus lengéskiegyenlítő felfüggesztés.

mf

A teljesen új formatervezésű gém kiváló munkavégzést tesz lehetővé.

A hatékony terhelésérzékelő hidraulikarendszer (Load Sensing) akár 190 l/perc hidraulikaolaj-tömegáramon is képes működni minden funkcióban. A hidrosztatikus sebességváltónak köszönhetően a gép nagyon pontosan, finoman vezérelhető; az intuitív rendszer révén pedig a munkaeszköz kezelése egyszerű.

A vezetőfülke egyedi formatervezése gondoskodik a gépkezelő kényelméről, a páratlan, 360 fokos kilátásról, illetve a csökkent zajszintről.

A kutató-fejlesztő részleg nagyszabású mérnöki munkát végzett annak érdekében, hogy ez az új gép a korábbiaknál nagyobb teljesítményre legyen képes, miközben megőrzi a kistestvérének számító MF TH.7038 modell nagyra értékelt kompakt méretét.

mf

Az új gép a korábbiaknál nagyobb teljesítményre legyen képes, miközben megőrzi kompakt méretét.

A gép teljes hossza nem éri el az 5 métert, és teljes szélessége nem haladja meg a 2,36 métert (gumiabroncsai mérete: 460/70 R24). A tengelytávolság változatlan maradt (2.870 mm). A rakodó ezen jellemzői agilitást, stabilitást és kiváló teljesítményt kölcsönöznek az új modellnek.

A gép emelőkapacitása a leggyakoribb pótkocsirakodási feltételek esetén (4 méteres emelési magasság és 2 méteres gémkinyúlás) 4.300 kg. Ez a jelentős +700 kg-os növekmény az MF TH.7038 modell emelőkapacitásának összehasonlításában a termelékenység új szintjét valósítja meg.

A gém maximális kinyúlása esetén a gép emelőkapacitása 1.600 kg-ra javult. Az MF TH.8043 modell tehát képes nehéz anyagok emelésére még akkor is, amikor a markolókanál a gép testétől messze helyezkedik el. A gém kialakítása 50 cm-rel lett hosszabb a végett, hogy a gép még magasabban dolgozhasson, ráadásul a gémfej is teljesen új kialakítást kapott.

mf

A gémfej teljesen új kialakítást kapott.

Az innovatív Z-alakú formatervezés a nagyobb teherbírás és a rendszer teljes integrációjának páratlan kombinációja. Az új Z-alakú gémfejnek köszönhetően a gém dőlési szöge 13 fokkal (összesen 49 fokos), a gémfej teljes mozgási tartománya 17 fokkal (159 fokos) lett nagyobb.

A gémfej új kialakítása a gép teljes rendszerében működőképes, sem a gép teherbíró képességét, sem a gépkezelő kilátását nem korlátozza (például bálák rakodásánál nincsen zavaró korlátozó tényező). Ugyanakkor növeli a munkaeszköz tartósságát.

Fotók és információ: https://www.austrodiesel.at

Ne maradj le Magyarország agráripari csúcsrendezvényéről!
AGROmashEXPO és AgrárgépShow január 23-26. között a HUNGEXPO-ban
350 kiállító, rengeteg szakmai program 40.000 négyzetméteren!
További információ és online jegyvásárlás a rendezvény honlapján.