kasza

Az új Extra 732R gumihengeres szársértős modell – fotó: vicon.com

A QuattroLink-felfüggesztésnél a fűkasza négy lengőkarral van felfüggesztve, amelyek lehetővé teszik, hogy a kasza függetlenül lebeghessen, pontosan követve a talajfelszínt. A talajnyomás a traktor vezetőfülkéjéből egyszerűen hidraulikusan beállítható. A felfüggesztés biztosítja a NonStop BreakAway-ütközés védelmét is a teljes munkaszélességben.

Kaszálás közben a függesztőkar mindig egyenletes marad, így a kaszaegység szabadon mozoghat, hogy azonnal kompenzálni tudja a talajegyenetlenségből adódó lengéseket.

Biztosítja a fűkasza állandó talajnyomását, a fel-le mozgás közben is. Táblavégi fordulóknál a fűkasza kiemelésénél csak a kaszaegység emelkedik, miközben a függesztőszerkezet fix helyzetben marad. Ez egyenletes, 500 mm-es hasmagasságot biztosít a teljes munkaszélességben. A kaszaegység leereszkedik anélkül, hogy bármelyik oldalával a földhöz érne, elkerülve ezzel a felesleges igénybevételt, illetve kopást.

gép


Az új felfüggesztést az idei SIMA szakmai díjával is elismerték – fotó: vicon.com

Az EXTRA 732T verziónál a SemiSwing acélkéses szársértőnél a terelő lemezek szöge állítható, így testre szabható a szársértés hatékonysága. Az új felfüggesztésnek köszönhetően a kasza szállítási helyzetben kompakt méretűre csukható be, és így mindenféle veszélyforrástól mentesen, biztonságosan szállítható, az integrált támasztó lábaknak köszönhetően pedig tárolása kis helyet igényel.